Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

Glitches on Eclipse 7

Old 01-16-2004, 01:39 PM
  #1  
youdoo
Thread Starter
My Feedback: (17)
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ogden, UT
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Glitches on Eclipse 7

Flew my new U Can Do 60 size plane twice with my new radio. 5625 digital servos. Got several glitches each time. Scared! Elevator servos operate on Chanel 2 with Channel 7 slaved. 24 inch extensions on elevators and rudder servo leads. Might the extensions be causing the problem? How to cure if so?

Decided to try another receiver. Older JR FM. I changed frequency shift to "P" and changed the transmitter module to the receiver frequency. Nothing happens with this receiver. I haven't used the JR radio for some time but it was working OK last time I used it.
Old 01-16-2004, 01:55 PM
  #2  
MikeMayberry
Senior Member
My Feedback: (1)
 
MikeMayberry's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Poway, CA
Posts: 3,531
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Glitches on Eclipse 7

Glitches typically are not caused by an extention. What size is the wire?

Mike.
Old 01-17-2004, 10:58 AM
  #3  
youdoo
Thread Starter
My Feedback: (17)
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ogden, UT
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Glitches on Eclipse 7

I don't know the size of the wire in the extension leads. I see your reply in another post they should be 22G or larger. These are JR extensions I had on hand. I presume JR would use the appropriate size wire. One of my extensions is a Y I had on hand. I'm only using one side of it for the extension. That leaves an unused wire running the length of the fuselage. Possible problem? If one of my servos was reversed I wouldn't need to slave it on channel 7, but could use the Y. Could I send the servo in to Hitec and have it reversed?
Old 01-21-2004, 12:46 PM
  #4  
MikeMayberry
Senior Member
My Feedback: (1)
 
MikeMayberry's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Poway, CA
Posts: 3,531
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Glitches on Eclipse 7

It's possible but unlikely. Yes, Hitec can reverse the servo for you at no charge. You could also have it reversed by anyone with the programmer. You might also try a finding a Hitec Gold Dealer in your area since most of them have a programmer to program their customers servos. http://www.hitecrcd.com/WTB/wheretobuy.html

Mike.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.