Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

New 5945 oscillating

Old 06-27-2005, 08:08 AM
  #1  
Carroll-RCU
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (43)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Texarkana, TX
Posts: 429
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default New 5945 oscillating

Mike, I have a new 5945 that when used on a y-harness with another new 5945 servo starts oscillating for about 5-10 seconds and then stops. Servo works fine, just can't seem to find center for a few seconds after stick is returned to nuetral. With out the y-harness, it acts fine and doesn't hunt for center. I am using a JR heavy duty Y, 2400 Fromeco Ion battery.
Tried it with seven other 5945's and results are the same.
Any Idea's as to what is causing this?
Thanks,
Carroll
Old 06-29-2005, 11:43 AM
  #2  
tohm
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Poway, CA
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New 5945 oscillating

What type of regulator are you using? And is it only the one servo doing this or all of them?
Old 06-29-2005, 05:04 PM
  #3  
Carroll-RCU
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (43)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Texarkana, TX
Posts: 429
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New 5945 oscillating

Using a 5.7 volt regulator new from Don's Hobby Shop (forgot brand). Have eight new 5945"s and this is the only one that exhibits the oscillating. I'm using a 149DP Futaba Receiver with a JR H.D y-harness. Have used this set up in several planes and never a problem. Anyway, Don is kind enough to send me a repalcement.
Carroll
Old 07-01-2005, 11:53 AM
  #4  
tohm
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Poway, CA
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New 5945 oscillating

Let me know how the replacement works out.
Old 07-01-2005, 03:50 PM
  #5  
Carroll-RCU
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (43)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Texarkana, TX
Posts: 429
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New 5945 oscillating

Replacement was worst, It would go as far over as possible and lock up until power was removed. After power was restored it would go back to nuetral momentarily and then start to oscillate when the stick was moved. I decided to use a JR 649 receiver and my 9303 radio set up they same way with the same y-harnes and the servo worked perfect. Possibly has something to do with the 149 Receiver & y-harness combo. Will do some more testing this weekend and will reply with findings.
Carroll

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.