Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

programer EP question

Old 06-09-2006, 08:32 PM
  #1  
flyrccg
Member
Thread Starter
My Feedback: (25)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belton, SC
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default programer EP question

I just got a programer and set the neutral and endpoints for my 5955's. When I hook up to my rec. and test with my JR 8103, I'm only getting about half of the throws programed even with my radio travel set at 150%. HELP!!!
Old 06-10-2006, 08:54 AM
  #2  
mglavin
My Feedback: (31)
 
Join Date: Nov 2001
Location: Elverta, CA
Posts: 5,295
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: programer EP question

Use the programmer in the manual servo test mode and see if the servo(s) will move as far you desire and or programmed them... If not it maybe a programming error or possibly the TX is to blame. If they move as programmed it has to be the TX.
Old 06-10-2006, 07:04 PM
  #3  
flyrccg
Member
Thread Starter
My Feedback: (25)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belton, SC
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: programer EP question

It moves as programmed in the manual mode. Have you ever heard of this problem before? Any suggestions?
Old 06-10-2006, 07:46 PM
  #4  
mglavin
My Feedback: (31)
 
Join Date: Nov 2001
Location: Elverta, CA
Posts: 5,295
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: programer EP question

Sounds to me like the TX is not out putting the proper control signal to move the servos to the commanded position. Is a low rate switch active? Bottom line is if the Programmer can move the servo to the programmed parameters in MANUAL test mode the servo(S) is not the problem.

The Programmer can be used to measure the TX output, check the Programmer manual for the how to…
Old 06-11-2006, 12:12 PM
  #5  
flyrccg
Member
Thread Starter
My Feedback: (25)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Belton, SC
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: programer EP question

I checked the TX and found my problem there.
servo: L-899,M-1498,R-2105
TX: L-1197,M-1498,R1797
Now I have to find out why.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.