Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

Hitec Spectra Module compatability wit Futaba 9c?

Old 06-08-2010, 08:56 AM
  #1  
nk1851
Thread Starter
My Feedback: (33)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sachse, TX
Posts: 122
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Hitec Spectra Module compatability wit Futaba 9c?

I saw that the Hitec Spectra Module should work with Futaba 9c. Purchased Module with Optima 7 receiver, but cannot get it to bind and work properly.
The Module and receivers work correctly with my Eclipse radio, but will not connect properly with my 9c radio.
Is there another binding procedure for the 9C, other than that in the module manual?
Thanks in advance for your help.
Old 06-08-2010, 09:15 AM
  #2  
Brendan Lugo
Senior Member
 
Brendan Lugo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Poway, CA
Posts: 675
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Hitec Spectra Module compatability wit Futaba 9c?

It does work in that radio as many have used it to convert over to 2.4. No special binding procedure is needed. Make sure the Tx is set to PPM (FM) modulation (not PCM) and that both the Tx and Rx batteries are fully charged when you do the binding process.
Old 06-08-2010, 10:00 AM
  #3  
nk1851
Thread Starter
My Feedback: (33)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sachse, TX
Posts: 122
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Hitec Spectra Module compatability wit Futaba 9c?

You are correct. When I removed my thumb from my ear and set the radio on PPM, it works correctly.
Thanks
Old 07-31-2010, 10:57 PM
  #4  
Kimhoff
My Feedback: (22)
 
Join Date: Sep 2003
Location: Jefferson, MO
Posts: 655
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Hitec Spectra Module compatability wit Futaba 9c?

So if the Hitec 2.4 module works in the Futaba, does the Futaba Spektrum module work in the Aurora 9?
Old 08-01-2010, 06:20 AM
  #5  
A.T.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 2,581
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Hitec Spectra Module compatability wit Futaba 9c?


ORIGINAL: Kimhoff So if the Hitec 2.4 module works in the Futaba, does the Futaba Spektrum module work in the Aurora 9?
Negative, verydifferent pinouts and voltages.
Aurora A9 - Module Pinouts and Compability Hitec Spectra, standard and other brand modules are not compatible. Details and pictures.

Aurora A9, Spectra Pro & Optima - FAQ & Undocumented Features - Mixes, Setups, Tips. {Individual Links often updated}

Regards
Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.