Notices
HPI Racing HPI Racing forum. Discuss all HPI Racing products here.

Help the greenhorn!

Old 09-25-2013, 10:20 PM
  #1  
Crass
Junior Member
Thread Starter
 
Crass's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Help the greenhorn!

SO.
Basically I recently recieved an HPI MT2 truggy from my brother in law for free. Also has a big pile of parts and bodies and everything I could want minus new upgrades.
He recieved it(along with 8+ other vehicles) from a friend who could no longer do it, so this Trug has already been upgraded to some extent.

What Im confused about for THIS post(this thread will probably have many more questions added later..) is at the front end.. I got a copy of the manual and instead of the wheel having an axle, then a dogbone, then a differential shaft to complete the train for each wheel.. but this has like a u-joint with a dogbone style end on it, and it seems like somethings missing.
im a very handy person and have not dug around deep enough like i should have for a hobby like this.. but cmon, help me out. lol

lets refer to pics..




So... please slather me in info about this.

also... i couldnt find anything on this. *** is this thing? The black arm thing with the hole in it. it swings back and forth and is obviously a mount for something, but what that is eludes me.


thank yall for any and all info you can give me. i wanna get this thing cleaned up and back in order and go shmob it already.
Old 09-29-2013, 02:30 PM
  #2  
Crass
Junior Member
Thread Starter
 
Crass's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Okay, so the axles are CVDs. I've dug all over the web but I still can't find out why the dogbone doesn't connect.

Help? Anyone? Take 30 seconds to drop some knowledge?
Old 10-07-2013, 12:11 AM
  #3  
Foxy
Senior Member
 
Foxy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Kingston UK, but living in Athens, GREECE
Posts: 18,082
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Can you take a pic of the problem, I'm not exactly clear what's happening from the description.
Old 10-13-2013, 05:50 AM
  #4  
aspeed
 
aspeed's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ruthven, ON, CANADA
Posts: 3,419
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

The holes in the front might be for a sway bar which may or may not be needed or wanted. Not that I am knowledgeable on these things.
Old 10-15-2013, 09:26 AM
  #5  
whee-sconsin basher
Senior Member
 
whee-sconsin basher's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Southern Wisconsin
Posts: 108
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

http://www.competitionx.com/pdf/vehi...mt2-manual.pdf

Here's a starting point. Not sure why the cvds don't reach unless they are the wrong part#, but I think the shocks in place of the turnbuckles are partly to blame.
The plastic part I think is the hanger for the oem exhaust.

Last edited by whee-sconsin basher; 10-15-2013 at 09:27 AM. Reason: Forgot stuff

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.