Notices
JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

Spektrum DM8 Module Won't Bind to Spektrum AR636a Receiver

Old 07-08-2015, 08:46 AM
  #1  
JKEpps
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
JKEpps's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Greenbelt, MD
Posts: 977
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Spektrum DM8 Module Won't Bind to Spektrum AR636a Receiver

Hello all,

I just bought a new Horizon Hobby Night VisionAire yesterday. I'm trying to bind it to my Futaba 8UAFS radio that has a Spectrum DM8 module in it. I've tried a couple different methods, with the same results.

1.) Pressing and holding, and not releasing the bind button, then power on the radio.

2.) Pressing and holding the bind button, power on the radio, and then releasing the bind button when the flashing light on the receiver goes away.

Results are the same. the flashing light goes dark, then flashes 4 or 5 times, then goes dark again indefinitely. The receiver seems to never complete the bind.

I've done this from 6 feet away, and from across the room. No luck.

Any ideas?

Thanks in advance.

-Jorden
Old 07-08-2015, 11:31 AM
  #2  
grizzly59
 
grizzly59's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Highland, Indiana
Posts: 419
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

JK, ask this question on RCGroups. There are more people there to help with your question.

http://www.rcgroups.com/forums/showt...7153&page=1943
Old 07-08-2015, 01:23 PM
  #3  
JKEpps
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
JKEpps's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Greenbelt, MD
Posts: 977
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks, will do!
Old 07-08-2015, 06:51 PM
  #4  
JKEpps
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
JKEpps's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Greenbelt, MD
Posts: 977
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I called Horizon today and they told me what the issue was. I had been trying to bind with the plane upside down, or nose down sitting in a chair so I could see the receiver. Since the VisionAire has the SAFE system installed, this positioning was preventing the receiver from binding. So once I set it on it wheels, the bind process completed successfully. This bit of information is not in the manual.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.