Notices
JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

DX-8 Availabilty

Old 06-24-2010, 06:45 PM
  #1  
whidbey1
Thread Starter
My Feedback: (9)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Statesville, NC
Posts: 247
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default DX-8 Availabilty

Hello
I saw the DX-8 on the spectrum site, when will it be released and what will be the pricepoint?


Thanks

Bill
Old 06-24-2010, 06:46 PM
  #2  
whidbey1
Thread Starter
My Feedback: (9)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Statesville, NC
Posts: 247
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

here is a link to the radio

http://www.spektrumrc.com/Products/P...spx?ProdId=DX8
Old 06-24-2010, 08:10 PM
  #3  
grs34
My Feedback: (48)
 
Join Date: Jul 2002
Location: burlington, NJ
Posts: 71
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

and availability and price??
Old 06-25-2010, 01:51 AM
  #4  
electricpete
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: milton keynes, UNITED KINGDOM
Posts: 207
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

There is no manual on line yet, or have I missed it. Will there be demo units at the shows, Cosford perhaps?

Peter
Old 06-27-2010, 05:18 PM
  #5  
onewasp
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: USA
Posts: 2,035
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Very simply no availability date or price has yet been released.
Old 07-03-2010, 06:15 AM
  #6  
Saito_56
Senior Member
My Feedback: (17)
 
Saito_56's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Palm Coast, FL
Posts: 207
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

That is the million dollar question!!
Old 07-10-2010, 04:18 PM
  #7  
doublesixes
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: santa ana, CA
Posts: 231
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Is the DX8 a 2048 resolution radio?
The DX7 SE is, so I was wondering what path they took with the newer radio.
In Spektrum's site there's an article about how unimportant resolution in a radio is but in my book that feature is a deal breaker, especially with the latest generation of 11 and 12 bit servos. Any info, anybody?
Old 07-10-2010, 08:35 PM
  #8  
onewasp
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: USA
Posts: 2,035
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

The DX8 is 2048 and 11ms.
Old 07-10-2010, 09:38 PM
  #9  
doublesixes
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: santa ana, CA
Posts: 231
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Thanks onewasp. I read somewhere the same thing but it wasn't the official site. Could you share your source?
I'm really looking forward to this radio because it will be a perfect upgrade for my DX7.
Old 07-11-2010, 12:47 AM
  #10  
electricpete
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: milton keynes, UNITED KINGDOM
Posts: 207
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Available in UK August from http://alshobbies.com/shop/lookupstock.php?pc=41880, The uk Horizon hobbies site gies full details http://www.horizonhobby.co.uk/aeroon...x8/e6_dx8.html. A columnist for a UK mag went to the launch last week and said it should be released this week.

Does anyone know if it will be at the LMA meet next week at Cosford.

Pete
Old 07-11-2010, 12:03 PM
  #11  
onewasp
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: USA
Posts: 2,035
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

ORIGINAL: doublesixes

Thanks onewasp. I read somewhere the same thing but it wasn't the official site. Could you share your source?
I'm really looking forward to this radio because it will be a perfect upgrade for my DX7.
___________________

There are two, 1. Paul Beard 2. the Horizon/Spektrum staff at the Toledo show.

If you think it through it wouldn't be otherwise as these are the same resolution and frame rate numbers as the 'se' which has been available for some time.

The JR 11X is 2048 and 22ms as are the 12X, X9303, X9503.
Old 07-29-2010, 12:32 AM
  #12  
rotorhead0207
Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Vancouver, BC, CANADA
Posts: 215
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

I hope that they put the gyro rate/head hold on channel 5 rather than Aux2 like JR forces you to use, or allow you to assign it to the gear channel otherwise it's a deal breaker. There are thousands of 6 channel receivers out there on small heli's and not having the ablility to put the rate/hh function on the rudder dual rate switch will cost them a lot of sales.
Old 07-30-2010, 06:52 AM
  #13  
on_your_six
My Feedback: (11)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Maryland, MD
Posts: 1,393
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Where is the promised telemetry??? Now that I have held off buying the Aurora to get the DX8 w/ telemetry there is no mention of this capability...

What's up with that?
Old 07-30-2010, 07:14 AM
  #14  
electricpete
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: milton keynes, UNITED KINGDOM
Posts: 207
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

I've been told end august by Horizon UK
Old 08-06-2010, 08:24 PM
  #15  
rchobbydood
My Feedback: (2)
 
Join Date: Jul 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Hi Guys

The Map price of the new set is $429.99 and they should be available by early September (this is the initial projected date - but could change)

I am a model shop owner and have an allocation from the first batch.

Just to confirm that it does include the telemetry unit and various accessories such as the 16 mb sd card

I will be happy to post more if anyone wants more info

Thanks
Old 08-12-2010, 06:10 AM
  #16  
rafaeld
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: bnu, BRAZIL
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

ORIGINAL: rchobbydood

Hi Guys

The Map price of the new set is $429.99 and they should be available by early September (this is the initial projected date - but could change)

I am a model shop owner and have an allocation from the first batch.

Just to confirm that it does include the telemetry unit and various accessories such as the 16 mb sd card

I will be happy to post more if anyone wants more info

Thanks
Hi,

You can tell me what size the AR8000 receiver? I can fit it into a T-rex 450 PRO at the bottom inside the frame of carbon?

In this photo comes another accessory-side receiver, what would that be? How big is it? It is connected with the receiver?
http://alshobbies.com/shop/stockimag...x8_extra_1.jpg

Tks

Old 08-12-2010, 07:32 AM
  #17  
electricpete
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: milton keynes, UNITED KINGDOM
Posts: 207
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

I would like to know the size of the rx preferably in mm or inches, as I wish to fit it into an alex glider and need at least 1 7 channel rx, the ar7000 is too small.

Peter
Old 09-01-2010, 10:47 PM
  #18  
Thomas B
Senior Member
My Feedback: (4)
 
Join Date: Jul 2002
Location: Fort Worth, TX
Posts: 1,254
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

Not seeing a lot of DX8 excitment around here. I have a radio in the first allocation at my LHS. Anyone else going to be an early adopter?

Have heard that the first shipment of DX8 radios, orignally due in around now, have been pushed back a few weeks...anyone have good information on that?
Old 09-27-2010, 12:35 AM
  #19  
bmadden
Senior Member
My Feedback: (1)
 
bmadden's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Yorktown, VA
Posts: 357
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX-8 Availabilty

I like it. Smoother minimal crevices for grime and dust to get caught in. This thing programs like butter! Came with a 128mb card not 16mb, I’ll take that. I like the feel. It has a fast throttle cut off (not the trim cut off like the DX7) that you can set up to your taste. The telemetry is nice and easy to read. It programs fast and intuitively. My only gripe is that you can change switches ( I changed my gear over to aux 2 for an fiber optic kill switch) and that is nice. The bad thing is that the power up warning dose not follow it. That is based on the switch not the function. I talked to a tech about it and he said he will bring it up to the designers and hopefully address it in a firmware update soon. And that is another cool thing, I can update this radio at home.
No ratchet on the throttle by the way.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.