Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets > Turbine Clinic > KingTech Turbines International
Reload this Page >

K160G2 "BadStart" Error Message

Notices
KingTech Turbines International Barry is your host and will help you with all your Kingtech questions and concerns.

K160G2 "BadStart" Error Message

Old 08-27-2018, 06:48 AM
  #1  
gmilo
Thread Starter
My Feedback: (39)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Alamo, CA
Posts: 104
Received 6 Likes on 4 Posts
Default K160G2 "BadStart" Error Message

Guys. New K160 G2 with 8 flights. Getting a sporadic "bad start" error message during the start sequence. Trim high, full throttle for a few seconds back to idle. Auto prime engages for about 1/2 second. Rpm ramps up to about 4-5k on GPU then goes back to zero with bad start error message. Using Kingtech 3S life 3800 battery fully charged. All cables securely connected on fadec and turbine.

https://www.facebook.com/greg.milosevich/videos/10211874637212959/

Ideas?
Old 08-27-2018, 07:22 AM
  #2  
gunradd
My Feedback: (9)
 
gunradd's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Springhill, FL
Posts: 3,373
Likes: 0
Received 23 Likes on 21 Posts
Default

Originally Posted by gmilo View Post
Guys. New K160 G2 with 8 flights. Getting a sporadic "bad start" error message during the start sequence. Trim high, full throttle for a few seconds back to idle. Auto prime engages for about 1/2 second. Rpm ramps up to about 4-5k on GPU then goes back to zero with bad start error message. Using Kingtech 3S life 3800 battery fully charged. All cables securely connected on fadec and turbine.

https://www.facebook.com/greg.milose...1874637212959/

Ideas?
Bad start is a problem with the starter or your wires going to the starter.
Old 12-09-2018, 11:47 AM
  #3  
Ccora
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Kingtech k210 start problem

Hello

I have newly bought K 210 engine

I inadvertently changed start parameters that shown on pictures in manual. I tried several start attemps but I could not start the engine.
İ use diesel fuel.
IEngine did not pass stage 2,attemptng start, rpm hang about 3500 after that again ignition phase start. At last timed out appears need factory start parameters.

Any help will be appreciated.


Thanks in advance

Best Regards

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.