Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets > Turbine Clinic > KingTech Turbines International
Reload this Page >

K120G starting issue "weak gas"

Notices
KingTech Turbines International Barry is your host and will help you with all your Kingtech questions and concerns.

K120G starting issue "weak gas"

Old 10-20-2018, 10:49 AM
  #1  
makis
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
makis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nicosia, CYPRUS
Posts: 59
Received 4 Likes on 4 Posts
Default K120G starting issue "weak gas"

Hi guys,
I need your help and/or advice. The turbine has 3 hours flight total time and I attempted today to start it after 5 months. During the starting sequence, after stage 3, it fails to start, it cuts down and "weak gas" is displayed on GSU. I make several attempts but with the same result. The turbine battery is LiFe 3s 9.9V 3650mah and it was 96% full with voltage 10.2V. I'm trying to figured out what the problem might be, any help will be much appreciated.

​​​​
Old 10-21-2018, 09:37 PM
  #2  
makis
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
makis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nicosia, CYPRUS
Posts: 59
Received 4 Likes on 4 Posts
Default

OK guys, problem solved!!!
The fuel filter from pump to turbine was almost clogged, plenty of kerosene residues. I removed it and I placed new one and the turbine runs again.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.