Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Multi Rotor Helicopters
Blade 350qx2 crash >

Blade 350qx2 crash

Notices
Multi Rotor Helicopters Discuss Multi rotor RC Helicopter's here!

Blade 350qx2 crash

Old 01-21-2015, 06:20 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fairview, WV
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Question Blade 350qx2 crash


I have a Blade qx2 when I crashing the blade the gimbals camera mount broke a small axle that connect the swivel to the camera mount one propeller. After the crash I removed the camera and disconnected the gimbals and replaced propeller. Try to fly the blade in safe mode and when I increased the throttle the blade 350qx2 lifted off about one and flipped over on it back this happen two times and after cracking one more propeller I decided I needed some help. So does anyone have ideas on how to fix the problem?
Old 01-21-2015, 07:28 PM
  #2  
Senior Member
My Feedback: (11)
 
randall1959's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: saint joseph, MO
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Make sure you have the right prop for the motor it's on and if all your props are right, then I'd try recalibrating the flight controller.
Old 01-22-2015, 02:34 AM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fairview, WV
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks for the responce! The prop is correct so I will try recalibrating the flight controller.
Old 01-22-2015, 03:30 AM
  #4  
My Feedback: (5)
 
flyinwalenda's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Northeast, PA
Posts: 3,975
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

As mentioned perform all of the calibration tests.
Check the motors and make sure there is not one that is failing.
if it still wants to flip on take-off it may be a loose antenna board inside. I worked on one where after a minor crash(broken props only) it would flip on take-off even after calibration. I split the case and eventually found the rearward antenna that normally lays flat became dislodged from the mount and was tilting up a bit. I cleaned and attached new tape ,secured it down and the problem was corrected.
Old 01-22-2015, 03:38 AM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fairview, WV
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks Brian for your responce!
Old 01-22-2015, 04:21 AM
  #6  
Senior Member
My Feedback: (11)
 
randall1959's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: saint joseph, MO
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

flyinwalenda is right. It could easily be a motor that's somehow gotten damaged in the crash. Do you know why it crashed in the first place?
Old 01-22-2015, 05:01 AM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fairview, WV
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Aftermaking three flights and doing some videos, I switched the copter from stability mode and to agility mode. That when my problems started, the unit got away from me and landed in a Eastern Red Bud tree that lines are driveway. Getting caught near the top of the tree about 20 - 25 feet from the ground. The red bud trees do not lend them self for easy climbing so I got a aluminum ladder out and set it again the tree limbs and proceeded to ascend the tree to retrieve the Blade. That we the blade came falling out of the tree hitting theladder and the damage resulted.

Last edited by jrhoade; 01-22-2015 at 05:03 AM.
Old 01-22-2015, 02:57 PM
  #8  
Senior Member
My Feedback: (11)
 
randall1959's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: saint joseph, MO
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I am guessing from your low post count that you are probably new to the 350QX and I have to say that agility mode is a quad killer, especially if you're not used to it. I've been flying my 1st gen 350 for over a year and I still don't go into agility mode. I don't think I'd attempt it with a gimbal either. It's really for a light setup without a gimbal. Thanks for explaining the crash. I'm guessing you've jarred the accelerometer so a good recalibration is in order. Let us know how it works out.
Old 01-29-2015, 03:05 PM
  #9  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fairview, WV
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Aftersome research I found that the Blade qx2 red or gray propellersare not interchangeable and that what I had done. Corrected the propchange out, have not had opportunity to see if that has take care ofmy problem. Let you know when I try a flight.
Old 01-29-2015, 03:17 PM
  #10  
Senior Member
My Feedback: (11)
 
randall1959's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: saint joseph, MO
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Actually they should be as long as you have the arrows pointed in the right directions. The only thing that is different is the color and the direction of rotation.
Old 01-29-2015, 08:05 PM
  #11  
My Feedback: (90)
 
757Driver's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Broken Arrow, OK
Posts: 1,323
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

My gen one keeps shutting down in flight.
This video of the copter post crash. All led light colors were on simultaneously and it was beeping.
Any idea why the rotors stop in flight?
its done this with two different TX's and different batteries
http://www.youtube.com/watch?v=B1ObY2nmgN0
Old 02-04-2015, 10:28 AM
  #12  
My Feedback: (16)
 
Join Date: Jan 2010
Location: Fl. Lauderdale , FL
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by 757Driver
My gen one keeps shutting down in flight.
This video of the copter post crash. All led light colors were on simultaneously and it was beeping.
Any idea why the rotors stop in flight?
its done this with two different TX's and different batteries
http://www.youtube.com/watch?v=B1ObY2nmgN0

Is this the one I just bought from you????
Old 02-04-2015, 10:34 AM
  #13  
My Feedback: (90)
 
757Driver's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Broken Arrow, OK
Posts: 1,323
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

Ha. No. I found a faulty compass in this one.
Yours is perfect.
I don't sell or push junk.
Old 02-04-2015, 10:37 AM
  #14  
My Feedback: (16)
 
Join Date: Jan 2010
Location: Fl. Lauderdale , FL
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Cool, thanks for quick reply.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.