Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Multi Rotor Helicopters
Reload this Page >

Quanum V2 FPV Goggles

Notices
Multi Rotor Helicopters Discuss Multi rotor RC Helicopter's here!

Quanum V2 FPV Goggles

Old 06-27-2015, 01:26 PM
  #1  
DutchRC
Senior Member
Thread Starter
 
DutchRC's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 239
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Lightbulb Quanum V2 FPV Goggles

Hello people


most FPV pilots will probably seen the new V2 verion of the Quanum (HK) goggles come by.. I had the V1 set, so I thought the V2 would be a nice step-up


I'll do more video's about the kit later on, but for now.. Here is my unboxing of it, with a screen-capture sample at the end

https://www.youtube.com/watch?v=trW2iuYNOgc
Old 07-18-2015, 07:53 AM
  #2  
DutchRC
Senior Member
Thread Starter
 
DutchRC's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 239
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hi there poeple


a few days ago I shot this video to assess the quality of my FPV feed & the screen in the V2 quanum goggles.. I shot this with a 1080P 60fps camera inside the goggles, with a blanket on top of the goggles, to block out sunlight..
Though the focus is a bit better in real-life, this should give you a good impression of what it looks like..
I used a Sony 600 tvl camera & a SkyZone 200mw video transmitter..

https://www.youtube.com/watch?v=0ocazm8XtBk

Last edited by DutchRC; 07-18-2015 at 07:56 AM.
Old 07-19-2015, 07:48 AM
  #3  
randall1959
Senior Member
My Feedback: (11)
 
randall1959's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: saint joseph, MO
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I've been reading that some people are posting problems with the monitor.
https://www.youtube.com/watch?v=DOKi...annel=TimCrain
With CP antennas you have to keep the antennas from being right on top of each other. Once you get the antennas away from each other the signal cleans up a lot
Old 07-19-2015, 08:18 AM
  #4  
DutchRC
Senior Member
Thread Starter
 
DutchRC's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 239
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hmm I neved ha that problem.. then again, I mounted the VTR on top of my head.. That might have helped..
Old 07-19-2015, 08:42 AM
  #5  
randall1959
Senior Member
My Feedback: (11)
 
randall1959's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: saint joseph, MO
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Not everyone is having this issue. Mine are working ok as well. It appears to be some sort of issue with the monitor being overloaded during quick movements.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.