Notices
Polks Hobby Tracker Radio Support, hosted by Lewis Polk

hitec 555 and trackerII

Old 01-29-2004, 07:12 PM
  #1  
markdam
Thread Starter
My Feedback: (15)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Orange, CA
Posts: 479
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default hitec 555 and trackerII

has anyone tried to use a hitec 555 and the tracker 2 i cant seem to get my flaperons going...........seems the default "other " channel for the opposite sevo is CH 6 on the tracker ive tried a variety of mixes but to no avail....... i have software revision 1.31 whic is supposedly the latest
Old 01-30-2004, 02:06 PM
  #2  
canavanbob
My Feedback: (20)
 
canavanbob's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Buena Park, CA
Posts: 365
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: hitec 555 and trackerII

Flaperons will work fine withe the Hitec 555. Just go to flaperon differential and set it to 50%. The default is 0%. I think this relates to the problems they had with flaperons in the early versions.
Old 02-05-2004, 03:02 PM
  #3  
whonoswho
Junior Member
My Feedback: (5)
 
Join Date: Jun 2003
Location: East. Bernstadt, KY
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: hitec 555 and trackerII

The Hitec 555 is a 5 channel receiver right? If so I do not think you can work flaperons with it I might be wrong but I doubt it Flaperons only work with channel 6 and 1 together not 5 and 1.

Tim
Old 02-12-2004, 12:58 PM
  #4  
Montague
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Laurel, MD,
Posts: 4,987
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: hitec 555 and trackerII

I have several 555's that I use with my Polk, but I don't have flaperon on any of those models. I am also under the impression that the polk requires channel 6 to be flaps. However, I seem to recall someone on here a while back who sent their radio back to the folks to Polk who made a quick change on his TX to make flaps channel 5. Not sure what version of the software that was done with.
Old 02-18-2004, 10:21 PM
  #5  
markdam
Thread Starter
My Feedback: (15)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Orange, CA
Posts: 479
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: hitec 555 and trackerII

i will be modifying my 555s to work with my polks my friend.... it turns out.... had to do the same for his airtonics transmitter and 555s as airtronics uses ch 6 also the 555 is a 8ch reciever but only uses 5 channels you can modify this by opening it up and soldering a pigtail to ch 6 (voiding the warranty of course) but there was a thread and faq on how to do this as i remeber somewhere....

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.