Notices
Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

servo buss

Old 09-18-2010, 06:01 PM
  #1  
rye
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2003
Location: chicago, IL
Posts: 1,840
Received 0 Likes on 0 Posts
Default servo buss

hi
ok i just about got rid of the servo buss in the rud, thr, ele but it comes and goes all i have to do is tap the sticks and it stops ,is there any other tricks you guys use to make them buss free? thanks
Old 09-18-2010, 06:21 PM
  #2  
huck1199
Senior Member
 
huck1199's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lancaster, NY
Posts: 1,550
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

I assume you mean buzz. Are they digital servos?
Old 09-18-2010, 06:25 PM
  #3  
rye
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2003
Location: chicago, IL
Posts: 1,840
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

ho reg ones and yes buzz
Old 09-18-2010, 06:28 PM
  #4  
huck1199
Senior Member
 
huck1199's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lancaster, NY
Posts: 1,550
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

If you move the radio 10 feet or more away from the plane does it still buzz?
Old 09-18-2010, 06:29 PM
  #5  
rye
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2003
Location: chicago, IL
Posts: 1,840
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

yes
Old 09-18-2010, 06:31 PM
  #6  
huck1199
Senior Member
 
huck1199's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lancaster, NY
Posts: 1,550
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

Is there any binding in the control rods or the surface hinges?
Old 09-18-2010, 06:34 PM
  #7  
rye
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2003
Location: chicago, IL
Posts: 1,840
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

no i play with the trims up or down a little and it stopped but when i move the stick it comes back and then i tap them a little and it stop again would thw motor running help this ?
Old 09-18-2010, 06:38 PM
  #8  
huck1199
Senior Member
 
huck1199's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lancaster, NY
Posts: 1,550
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

Can you swap the RX out and see what happens? It is not likely that all the servos are bad.  Another thought; were all the servos set to nuetral position when you hooked the control rods?
Old 09-18-2010, 06:40 PM
  #9  
rye
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2003
Location: chicago, IL
Posts: 1,840
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

ill try that tomorrow and yes they where all in nuetral before they where hook up to the arms
Old 09-18-2010, 06:44 PM
  #10  
huck1199
Senior Member
 
huck1199's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lancaster, NY
Posts: 1,550
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servo buss

Are you over powering the servos?  Meaning 6 volts on servos that can only take 5 volts?  If none of the conditions mentioned so far exist there is probably nothing to worry about if they seem to work properly.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.