Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > Questions and Answers
Reload this Page >

airtronics reciever anteana

Notices
Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

airtronics reciever anteana

Old 04-04-2003, 11:03 PM
  #1  
bunster0
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Nampa, Idaho
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default airtronics reciever anteana

I found a reciever I can buy used but the anteana wire is missing. can the wire be replaced? how long should it be? and does it need a certain gage wire? Or should I bag it altogether? thanks Bunster
Old 04-04-2003, 11:59 PM
  #2  
Stick Jammer
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Crete, IL
Posts: 2,251
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default airtronics reciever anteana

I'd stay away from buying any used radio equipment unless you see it operate first or you know the person well.
Old 04-05-2003, 01:42 AM
  #3  
twostroke
My Feedback: (6)
 
twostroke's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Garrison, MN
Posts: 481
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default airtronics reciever anteana

I replaced my antenna wire and it still works great very easy to do!!!! Go for it.
Old 04-05-2003, 07:08 PM
  #4  
Rodney
Senior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: FL
Posts: 7,769
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default airtronics reciever anteana

Use any flexible stranded wire that is 28 to 22 gauge. You could even use none flexible wire but it would be prone to breakage if you did. Just cut it to 39 to 41 inches long, not critical, and solder in to the proper spot on the receiver.
Old 04-05-2003, 09:05 PM
  #5  
Stick Jammer
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Crete, IL
Posts: 2,251
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default airtronics reciever anteana

You guys are forgetting that he is buying this receiver USED. How does he know that the missing antenna is the only thing wrong with it?
Old 04-07-2003, 09:14 PM
  #6  
bunster0
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Nampa, Idaho
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default airtronics reciever anteana

I found another receive, with the anteana intact. when I asked if the receiver worked for sure............I got a ahh I don't know for sure. thanks Bunster

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.