Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > Questions and Answers
 brodak buytrate over sig nitrate? >

brodak buytrate over sig nitrate?

Notices
Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

brodak buytrate over sig nitrate?

Old 03-27-2008, 03:28 AM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2005
Location: Detroit Lakes, MN
Posts: 171
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default brodak buytrate over sig nitrate?

Brodak says they dope is not compatible with other brands. Has anyone had good results doing this? Tnx, Khelsae
Old 03-27-2008, 06:42 AM
  #2  
My Feedback: (108)
 
DavidAgar's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Battle Ground, WA
Posts: 5,053
Likes: 0
Received 7 Likes on 7 Posts
Default RE: brodak buytrate over sig nitrate?

Not sure what you are trying to do, however I do know that some of the paint dopes on the market are not compatable with others. Good Luck, Dave
Old 03-27-2008, 08:36 AM
  #3  
 
Join Date: Jan 2002
Location: Decatur, AL
Posts: 813
Received 22 Likes on 20 Posts
Default RE: brodak buytrate over sig nitrate?

For the most part, Butyrate dope is compatible over Nitrate dope. However; you are talking about two different brands of dope. I generally stick with one brand (Sig in my case) when doing an all dope finish.

If you already have the Sig Nitrate and Brodak butyrate on hand, then make up some test pieces and see what happens when the butyrate is brushed over the nitrate. You might also give the Brodak people a call and talk to them about it.


Carl
Old 03-27-2008, 10:28 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: FL
Posts: 7,769
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default RE: brodak buytrate over sig nitrate?

In general, you can put Butyrate over Nitrate but NOT the other way around. If brands are different, I'd test a sample first for compatability.
Old 03-27-2008, 08:19 PM
  #5  
 
Join Date: Jan 2003
Location: Ithaca, NY
Posts: 3,286
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default RE: brodak buytrate over sig nitrate?

I have done this combination with no problems. Brodak and Sig are completely compatible from my experience. Jim

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.