Go Back  RCU Forums > RC Cars, Buggies, Trucks, Tanks and more > RC Car General Discussions
Reload this Page >

help with my new car (pictures included)

Notices
RC Car General Discussions This forum is for all general discussions related to radio control cars. Check forums below for more specific categories if applicable.

help with my new car (pictures included)

Old 11-12-2009, 03:13 PM
  #1  
luketheluke
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: derby, UNITED KINGDOM
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default help with my new car (pictures included)

Hey I got my new DF 02 plazma edge tamiya buggy 2 days ago and have spent the last 2 evenings building it which has been really fun! but now its complete i turn it on and it constantly wants to go forwards (which wasnt to good the first time i turned it on and it launched full speed into the wall lol, the steering works perfect but its just the forwards and back, so far i have tried to press the set button but thats all, Idont really know what else to try, here are some pictures have i got it all connected up right?

http://i302.photobucket.com/albums/n...Picture069.jpg

http://i302.photobucket.com/albums/n...Picture070.jpg

http://i302.photobucket.com/albums/n...Picture071.jpg

http://i302.photobucket.com/albums/n...Picture073.jpg

http://i302.photobucket.com/albums/n...ke/Picture.jpg - controler
Old 11-12-2009, 03:48 PM
  #2  
OvalRacer99
Senior Member
 
OvalRacer99's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Watertown, SD
Posts: 618
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

Sounds like you need to program/set up the speed control. Check in all your instructions, you should be able to find instructions on how to do it there.
Old 11-12-2009, 03:49 PM
  #3  
john01374
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: ABC WORLD, IL
Posts: 2,551
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: help with my new car (pictures included)

First make sure that you turn the controller on before turning the car on. Next make sure that the ESC is programed correctly. When you are doing yourfirst round of tuning its a good idea to have the drive wheels ( all 4 in this case) off the ground.
Old 11-12-2009, 04:56 PM
  #4  
luketheluke
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: derby, UNITED KINGDOM
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

The setup procedure isnt working it does the 1 flash for neutral double flash for full acceleration then on the reverse the led light is supposed to go off to show the setup is complete but it doesnt go off, the setup is for a trigger/wheel contrroler but my controler is a double stick one could this be why?
Old 11-12-2009, 07:38 PM
  #5  
luketheluke
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: derby, UNITED KINGDOM
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

anyone else had this problem or do you think my speed controler is broken? but its brand new so it shouldnt be?
Old 11-12-2009, 07:53 PM
  #6  
BigTb17
Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Perrysburg, OH
Posts: 1,167
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)


ORIGINAL: luketheluke

anyone else had this problem or do you think my speed controler is broken? but its brand new so it shouldnt be?
Is this the Tamiya ESC that comes with the kit?

Don't loose heart, there are several guys on here that have lots of experience with Tamiya and can probably give you some help/tips.
Old 11-12-2009, 08:06 PM
  #7  
luketheluke
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: derby, UNITED KINGDOM
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

yeah it is the one that comes with the kit

i hope so! hehe
Old 11-13-2009, 01:38 AM
  #8  
Druss
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, AB, CANADA
Posts: 7,441
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)


ORIGINAL: luketheluke

The setup procedure isnt working it does the 1 flash for neutral double flash for full acceleration then on the reverse the led light is supposed to go off to show the setup is complete but it doesnt go off, the setup is for a trigger/wheel contrroler but my controler is a double stick one could this be why?
Looks like everything is wired correctly.

So the set up is as follows:

Push button once while in neutral, light flashes once.

Go full throttle and push button again, light double flashes.

Go full reverse and push button again, light should go out.

If it doesn't work then try again after reversing the throttle channel.
Old 11-13-2009, 06:15 AM
  #9  
luketheluke
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: derby, UNITED KINGDOM
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

thanks for your reply druss, tried it after reading ur post but still no luck, it just doesnt want to set the full reverse so i cannot complete the setup

Old 11-13-2009, 08:25 PM
  #10  
cummins driver
My Feedback: (31)
 
cummins driver's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Danville, KY
Posts: 4,388
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

Make sure that your throttle trim on the controller has the trim set in the middle, and make sure it is not reversed. If the throttle trim isnt centered it may not be thinking it is getting full reverse, because it wont be. Worth a look anyways. Good luck!

Eric
Old 11-14-2009, 03:11 PM
  #11  
luketheluke
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: derby, UNITED KINGDOM
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: help with my new car (pictures included)

I rang the shop i bought the car from and they said to send the speed control back so they could replace it for me but i thought id just try program it one more time befor i sent it and randomly it worked! i have no idea how or why i did the same thing i tried 100 times but it worked !! im just happy my car is working its so fun i just need more batterys now !hehe

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.