Notices
RC Car Radio Equipment Discuss specific topics related to RC car radios. For general or non rc car specific radio topics please see our regular radio discussion forum.

FS-it4 Help Needed

Old 11-09-2015, 12:05 AM
  #1  
bckyrdbshr
Thread Starter
My Feedback: (35)
 
bckyrdbshr's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tuckerman, AR
Posts: 1,055
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default FS-it4 Help Needed

Ok here is my problem, If you notice the throttle you'll see that the brake/reverse is on. I have went through the radio looking at everything that has to do with brake and throttle and cant find any way to set it to off or center?? If i'm missing something please fill me in... the radio came with the 1.01 US and I updated to 1.02 US when I received it.. Please help...


Old 11-11-2015, 06:06 PM
  #2  
blvdbuzzard
 
Join Date: Jun 2002
Location: high deserts, CA
Posts: 3,707
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Let me go look at mine. Mine is centered. I have the old one where I had to replace the chip and then flash it with the new firmware. Mine has been flawless for almost 2 years now.

I know it is under one of the menu's. Just what one is the question? I know there is a throttle up for a nitro engine.

Buzz.
Old 11-11-2015, 10:53 PM
  #3  
bckyrdbshr
Thread Starter
My Feedback: (35)
 
bckyrdbshr's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tuckerman, AR
Posts: 1,055
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by blvdbuzzard View Post
Let me go look at mine. Mine is centered. I have the old one where I had to replace the chip and then flash it with the new firmware. Mine has been flawless for almost 2 years now.

I know it is under one of the menu's. Just what one is the question? I know there is a throttle up for a nitro engine.

Buzz.
Thanks for the reply Buzz, just got it figured out. I ran across a post about how to factory reset the radio, push and hold the trigger up full brake and trim switch at the same time, i think was 4 its the very top one on the radio then turn on the radio and it will take you to a test screen and you can do the reset there, fixed it... throttle centers perfect now. For the price of the radio you cant beat it... They have a new one out now, the FS-it4S supposed to have better screen and much more @ 159.00 was thinking about getting one of those too.
Old 01-28-2016, 06:35 PM
  #4  
2ndGenKen
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

If you have this issue ignore the previous posts and follow these steps with the vehicle battery disconnected and the radio turned OFF.

1) Hold TR4 switch in the direction indicated.


2) Move and hold throttle trigger to full reverse.


3) Hold both switches in these positions and press the power button to enable factory mode.

4) With factory mode enabled select "sticks calibration"


5) Follow the onscreen instructions and press the "back" arrow twice. The radio will restart and you should see this screen with throttle at zero.
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Slide1.JPG
Views:	422
Size:	63.2 KB
ID:	2144000   Click image for larger version

Name:	Slide2.JPG
Views:	338
Size:	56.0 KB
ID:	2144001   Click image for larger version

Name:	Slide3.JPG
Views:	404
Size:	39.1 KB
ID:	2144005   Click image for larger version

Name:	Slide5.JPG
Views:	398
Size:	41.7 KB
ID:	2144006  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2022 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.