Notices
RC Car Radio Equipment Discuss specific topics related to RC car radios. For general or non rc car specific radio topics please see our regular radio discussion forum.

Radio Problem

Old 08-18-2006, 02:02 PM
  #1  
tpaul647
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: HarlowEssex, UNITED KINGDOM
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Radio Problem

I was wondering if anybody could help me with a problem I have just started getting with my Marder. It has been running excellently since I have had it (about a year) but all of a sudden, after about 5 minutes running I have started to get some radio glitches. This happens on both the steering and throttle servos. I only seem to get the problem when the engine is running. I am using a Sanwa Dash Saber transmitter and the receiver that came with it.
Any Idea's on how to solve this problem would be welcome. Thanks!
[&o]
Old 08-18-2006, 10:30 PM
  #2  
SportCrystals
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Soulsbyville, CA
Posts: 311
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Radio Problem

If we have a crystal sets for your radio, we'll mail you a sample at no charge. Please visit the international page at www.performancedevices.com. You can send us an email off that page and advise. More often than not, many glitches are caused by poor quality crystals that the radio manufacturers sell with their gear. Just make sure you have good batteries is your radio before double checking the crystals as a possible problem.

Pete

ORIGINAL: tpaul647

I was wondering if anybody could help me with a problem I have just started getting with my Marder. It has been running excellently since I have had it (about a year) but all of a sudden, after about 5 minutes running I have started to get some radio glitches. This happens on both the steering and throttle servos. I only seem to get the problem when the engine is running. I am using a Sanwa Dash Saber transmitter and the receiver that came with it.
Any Idea's on how to solve this problem would be welcome. Thanks!
[&o]
Old 08-19-2006, 08:13 PM
  #3  
Nomadio_Sales
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: La Canada, CA
Posts: 907
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Radio Problem

Problem is the ignition on the motor.
1) Check shielding of the plug
2) Change out the spark plug to a new resistor plug
3) look for metal to metal loose fittings

Part of the problem with running such a car with a low end radio. Perhaps it is time for a 2.4GHz

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.