Notices
RC Car Radio Equipment Discuss specific topics related to RC car radios. For general or non rc car specific radio topics please see our regular radio discussion forum.

Strange Receiver Behavoir.

Old 01-27-2008, 02:44 AM
  #1  
Generalx5
Member
Thread Starter
 
Generalx5's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: VancouverBC, CANADA
Posts: 96
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Strange Receiver Behavoir.

For some strange reason, If I turn the steering wheel left, the throttle servo would trigger a little and then regain idle position. THis doesnt happen when I turn right.

If I turn left slowly, the throttle servo wont move, but if I somehow turned the wheel quickly, the throttle servo would responde. Strage...Is this a sign of battery about to die? or is there something wrong with my radio. I have another Radio thats not wheel type. its a flight stick version, and I dont think the quality on that is too good. I don't know...any tips why this would happen?

Regards,

[8D] MR. Kyosho Inferno GT GXR28 Super BEEFY ENGINE Noobie.
Old 01-27-2008, 05:27 PM
  #2  
haasjj
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dickinson, ND
Posts: 813
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Strange Receiver Behavoir.

It could be the battery in either the radio or the receiver. If you use rechargables then recharge them if you use alkaline then buy rechargable battery's. What kind of radio is it, brand and model? Is it AM FM or Spektrum?
Old 01-28-2008, 03:21 PM
  #3  
Generalx5
Member
Thread Starter
 
Generalx5's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: VancouverBC, CANADA
Posts: 96
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Strange Receiver Behavoir.

Your right, its the batteries on my receiver. Its a Kyosho ready set kit AM. Dont know what else to call it, it came with my Inferno GT
Old 02-03-2008, 11:11 AM
  #4  
Jthreatt99
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fayetteville, NC
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Strange Receiver Behavoir.

I have the Spextrum DSM radio DX 3.0 I switched out the receiver in my buggy and tried to put that one in another car but the light does stay on, it flashes very fast. It won't re bind or function. It worked fine when I removed it as I had ran the buggy that day. I use the same battery pack in both cars, ofna 1600. I am perplexed.

Joel

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.