Notices
RC Car Radio Equipment Discuss specific topics related to RC car radios. For general or non rc car specific radio topics please see our regular radio discussion forum.

Futaba 3PM.....failsafe?

Old 04-17-2008, 01:06 PM
  #1  
Argess
Thread Starter
 
Argess's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pleasantville, NS, CANADA
Posts: 2,358
Likes: 0
Received 4 Likes on 4 Posts
Default Futaba 3PM.....failsafe?

I'm thinking of a Futaba 3PM for my baja 5b, but I can't seem to find out if the 3PM has it's own failsafe. Does it have one? Is in inherrent in the FASST design? Or do I need to buy one of those FSU-2s?
Old 04-17-2008, 03:21 PM
  #2  
misasi
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: SSM, ON, CANADA
Posts: 350
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 3PM.....failsafe?

yes it has its own for low bat voltage and interference.
Old 04-17-2008, 04:53 PM
  #3  
Argess
Thread Starter
 
Argess's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pleasantville, NS, CANADA
Posts: 2,358
Likes: 0
Received 4 Likes on 4 Posts
Default RE: Futaba 3PM.....failsafe?

Thank-you Misasi.

Now I need to find the difference between HRS and PPM, and why in PPM mode the fail-safe needs resetting everytime you turn on the transmitter. You know, it's probably all fine and covered in the manual. I might just as well buy it and find out.....LOL
Old 04-17-2008, 08:29 PM
  #4  
misasi
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: SSM, ON, CANADA
Posts: 350
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 3PM.....failsafe?

HRS mode is enabled when you are using all digital servos. Now why it doesnt remember the last set failsafe position after power off when using ppm, i have no idea. I think its to force you to buy all digital servos.
Old 04-18-2008, 10:05 AM
  #5  
Argess
Thread Starter
 
Argess's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pleasantville, NS, CANADA
Posts: 2,358
Likes: 0
Received 4 Likes on 4 Posts
Default RE: Futaba 3PM.....failsafe?

Thank-you again.

Kind of bad then as I wanted to keep the 5B stock servoes...at least until they start to fail.


hmmmmm............
Old 04-18-2008, 01:11 PM
  #6  
misasi
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: SSM, ON, CANADA
Posts: 350
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 3PM.....failsafe?

you can keep your stock servos but you have to manually set your failsafe each time you power up the receiver. Right now im running one analog and one digital servos and it works great.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.