Notices
RC Electric Off-Road Trucks, Buggies, Truggies and more Discuss electric RC off-road, buggies & trucks here. Also discuss brushless motors, speed controllers aka ESC's, brushed motors, etc

Rc Car Goes Than Stops, Goes Then Stops.

Old 09-06-2021, 02:37 AM
  #1  
Timperrd
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Rc Car Goes Than Stops, Goes Then Stops.

So I have a rustler 4x4 with a hobby wing max 8 combo put into it. One night I wanted to go for a drive an it started driving slower than usual, with the average speed would be 55-57 mph on 4s. But Later after I changed my dif fluid to 10k on both front and back, and changing spur to a 50t instead of a 54t it became slower? Going like 20mph full speed with fully charged batteries. That same night I tested it for the first time, the car would act as seen in the video an also be delayed when turning left an right, same when I pulled on the trigger, itíll be like a half of a second delay till it would finally go. (Only when I full gas it or put power in it is when it would do that) but out of nowhere I heard a pop, no smoke or nothing, just a pop an my battery being open (itís a shell battary) an really hot. Now A day later after trying everything I think it could be, Iím still lost. Does anyone know how to fix this? Iím fairly new to all of this so I donít have the experience other people seem to have. So any help would be amazing.
Old 09-06-2021, 04:30 AM
  #2  
krispy378
Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 87
Likes: 0
Received 11 Likes on 10 Posts
Default

Its sounds like the battery is done with. Also, do you have the original brushless motor? Put it back in and check that your speed control is ok. That 8t motor and a 4s battery sounds like it push alot of current. Gearing for high speed can also be a factor.
Old 09-06-2021, 04:33 AM
  #3  
krispy378
Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 87
Likes: 0
Received 11 Likes on 10 Posts
Default

Also, i would put the gearing back to stock. Start at a baseline so to speak and evaluate your esc, battery, and motor. I would not try anything with that battery that ruptured.. Good luck!
Old 09-06-2021, 06:26 AM
  #4  
Timperrd
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by krispy378 View Post
Its sounds like the battery is done with. Also, do you have the original brushless motor? Put it back in and check that your speed control is ok. That 8t motor and a 4s battery sounds like it push alot of current. Gearing for high speed can also be a factor.
so I donít have the original anymore since it actually broke due to it being bent well trying to get a stripped pinion screw out. But I have ran that setup for about a month or two by now an it ran perfectly fine. Actually insanely smooth. The battery also has been disposed of since itís clearly unsafe. But I am going to try an put the stock gearing on to see if maybe itís the gearing. As of now I donít know. That clip was also with new batteries so idk why it could be doing that.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.