Notices
RC Electric On-Road vehicles, race cars and more Discuss electric RC on-road vehicles here. Also discuss brushless motors, speed controllers, brushed motors, etc

Problem with my car's top speed

Old 03-19-2015, 10:55 AM
  #1  
Zek
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Problem with my car's top speed

Hello. I just recently purchased my second RC car, a tamiya TT-02. After I had set everything up and taken it out for a run, I noticed that it ran quite slowly with the stock esc and motor, around 20 km/h. Okay, so I decided to take the brushless combo (leopard 60A 4370kv 9T) I've used in my first car and installed it on the TT-02. Then I noticed that the top speed only rose a bit, up to 28 km/h. The pinion is 22t and spur 70t. The car accelerates up to its top speed pretty fast, but I still think that it should move a lot quicker than that. The car I took the esc+motor combo from (a buggy) moved almost 50 km/h, so I think the difference is pretty significant and that there is something up with my TT-02, but what could it be? Thanks in advance for any replies!
Old 03-19-2015, 02:02 PM
  #2  
collector1231
Moderator
My Feedback: (1)
 
collector1231's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: A place in a place.
Posts: 4,197
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Are you using NiMH? Did you reset your endpoints on your transmitter?

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.