Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > RC Helicopter Beginners Forum
Reload this Page >

Beginner Tx Settings Question for 200 S / 230 S

Notices
RC Helicopter Beginners Forum If you are a beginner or "newbie" to RC heli's feel free to post your questions right here in the rc heli beginner forum.

Beginner Tx Settings Question for 200 S / 230 S

Old 05-09-2017, 05:58 AM
  #1  
garyv440
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2017
Location: USA , Des Plaines IL
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Beginner Tx Settings Question for 200 S / 230 S

As an rc heli beginner and owner of a Blade 200 S bnf and a Spektrum DX6 gen 3 Tx,this is my first time setting up a profile for my heli.... I have been struggling to understand some of the parameter settings directly from the manual.


Question 1:

I set Aux 1 " panic mode " to switch "A" and reversed it., the book recommends button "I "....or does this only need to be reversed when putting "panic mode " on the button " I " ?


Question 2:

I created my D/R and expos on a 3 position switch, or is it only recommended to put D/R's and expos on a 2 position switch?...


Thanks ...Gary

Last edited by garyv440; 05-18-2017 at 06:25 PM. Reason: re-phrase question
Old 01-02-2018, 04:28 PM
  #2  
cloudrider
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: CricciethGWYNEDD, UNITED KINGDOM
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hi Gary,
Now Jan 2018 I've not been on the forum for some time and only just read your post. Have you had any success getting to grips with you Spekrum DX6?
Old 06-03-2018, 03:57 AM
  #3  
Ab2048
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default New to helis also. 200S BFN to DX6 scenario also

My situation is in flight mode1 while throttling up servos drive swashplate towards rear elevator and right aileron slowly. Have to counteract with a lot of input. Same in mode 2. Mode 3 however no swashplate movement while takeoff. Once airborn I can switch to mode 1 or 2 and heli flies normal.
Old 10-20-2020, 05:46 PM
  #4  
harryxtc
 
Join Date: Jul 2007
Location: toomebridge, UNITED KINGDOM
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Ab2048 View Post
My situation is in flight mode1 while throttling up servos drive swashplate towards rear elevator and right aileron slowly. Have to counteract with a lot of input. Same in mode 2. Mode 3 however no swashplate movement while takeoff. Once airborn I can switch to mode 1 or 2 and heli flies normal.
Read the manual and do a recalibration flight, should sort it out

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.