Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

Xtreme F-16 1/6.75

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

Xtreme F-16 1/6.75

Old 08-25-2019, 06:29 AM
  #276  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by egldriver View Post


my elevators are about 3/16 up. my cg is possibly a little forward ,but i like the way it flys. the missles and rails came pre drilled. i used 3/4 inch #4 socket head sheet metal screws to mount them. firm up the holes with thin ca
thanks a.lot !
can you please show me how do you install the missiles support to the wing and the missile itself to the support t?
Old 08-25-2019, 11:57 AM
  #277  
Dieselman1220
My Feedback: (25)
 
Dieselman1220's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Braunfels, TX
Posts: 883
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

Originally Posted by scaryxxl View Post
thanks a.lot !
can you please show me how do you install the missiles support to the wing and the missile itself to the support t?
Egledriver explained it pretty well, mine are done the same way, the hole should be pre drilled in the wing tip and the missile rail.
The only thing I did different on mine is I glued them to the wing tip with E6000. My idea being that if it were to break off the
damage would be somewhat mitigated as the glue is strong but will give. The missiles are done the same way. I just taped the missiles to the rail,
drilled, hardened the holes with CA and inserted two sheet metal screws.
Old 08-25-2019, 08:21 PM
  #278  
egldriver
 
egldriver's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Carterville, IL
Posts: 305
Likes: 0
Received 14 Likes on 13 Posts
Default


Old 08-26-2019, 01:40 AM
  #279  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by egldriver View Post

GreaT !!
thanks a lot for the info.

I saw in my airfield one guy that done it with 5mm banana ! he glue the missile into the support and the suport install 2 male banana and in the wing drilled 2 holes and install 2 female banana !
what do you think ?
Old 10-01-2019, 12:03 PM
  #280  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hey guys ready for maiden.
Can someone tell me if elevator stabs have some little payload up and down? Thanks
Old 10-01-2019, 12:07 PM
  #281  
Dieselman1220
My Feedback: (25)
 
Dieselman1220's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Braunfels, TX
Posts: 883
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

Originally Posted by scaryxxl View Post
Hey guys ready for maiden.
Can someone tell me if elevator stabs have some little payload up and down? Thanks
What do you mean by payload?
Old 10-01-2019, 03:41 PM
  #282  
egldriver
 
egldriver's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Carterville, IL
Posts: 305
Likes: 0
Received 14 Likes on 13 Posts
Default

if you mean play (or slop) no. with radio on elevators should be solid. some servos have gear train slop. use good servos. mine are JR 8931,solid as a rock
Old 10-01-2019, 10:18 PM
  #283  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I use Savox 30kg are very good servos. The servo arm is metallic and all the mechanism of elevator of skymaster is the stock one. But when servos are centred and on there is a little play load of some mm up and down. Are not completely firm.
this is why I am asking if it's ok or may cause flutter.
Old 10-02-2019, 10:44 AM
  #284  
Spencer K
My Feedback: (14)
 
Join Date: Aug 2003
Location: Phoenix, AZ
Posts: 258
Received 13 Likes on 8 Posts
Default Ordnance

i have a brand new set of nice 1:6.75 aviation design ordnance if Anyone is interested PM me
Old 10-03-2019, 06:25 AM
  #285  
smiller
 
Join Date: Mar 2005
Location: rochester, NY
Posts: 234
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

Originally Posted by scaryxxl View Post
I use Savox 30kg are very good servos. The servo arm is metallic and all the mechanism of elevator of skymaster is the stock one. But when servos are centred and on there is a little play load of some mm up and down. Are not completely firm.
this is why I am asking if it's ok or may cause flutter.
I have the same kind of minor play on mine with Spectrum 300 + oz torque. tried other servos including JR 8711's still the same. 15 flights, no problem. One thing is to check the shims on the stabilator shaft. Mine did not contact the bearing on the outside but sat against the fiberglass, so I opened up the hole and used two shims on the outside to get proper stab clearance. This made them tighter.

Scott
Old 10-06-2019, 10:08 AM
  #286  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Maiden done today ! Great jet ! Thanks to all for assisting me
Old 10-10-2019, 10:45 AM
  #287  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

What do you think to install a jetcat p130 inside ?
Old 10-22-2019, 10:36 AM
  #288  
scaryxxl
 
Join Date: Aug 2008
Location: Barcelona, SPAIN
Posts: 76
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Can someone explain me how to fit and install the central deposit ? I don't know where to fit it...do you glue at the fuselage? Or how do you do?
I also have new jetcat p130 inside let's see the 140N
Old 11-18-2020, 08:41 AM
  #289  
imranrahim3636
Junior Member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Turbine Selection

Which turbine i buy K140 or K100
Old 11-18-2020, 11:09 AM
  #290  
egldriver
 
egldriver's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Carterville, IL
Posts: 305
Likes: 0
Received 14 Likes on 13 Posts
Default

140. I have a Evo 140, fly off grass. takeoff with less than that, I wouldn't. may turn mine up to 160,mainly for takeoff on grass. throttle back in flight
Old 11-18-2020, 11:30 AM
  #291  
Dieselman1220
My Feedback: (25)
 
Dieselman1220's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Braunfels, TX
Posts: 883
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

I flew mine with a 140, I thought it was perfect.
I wouldn’t want less than a 120
Old 11-18-2020, 06:14 PM
  #292  
imranrahim3636
Junior Member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

with 140 flight time?
Old 12-11-2020, 08:41 PM
  #293  
airborn900
My Feedback: (25)
 
Join Date: Jan 2004
Location: penfield, NY
Posts: 274
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

I’m considering buying one of these. I have a k100g2 not currently being used. Anyone flying one with a 100? Is it enough?
Old 12-11-2020, 08:52 PM
  #294  
Dieselman1220
My Feedback: (25)
 
Dieselman1220's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Braunfels, TX
Posts: 883
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

Should be just fine with a 100. Probably wouldn’t go any less though.
Old 12-12-2020, 06:41 AM
  #295  
L.A.D.P.
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2003
Location: Grandville, MI
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I am flying mine with King Tech 120 and i have plenty of power for mine. I do fly from pavement but the only time i use full power is on take off and verticals.
Old 01-31-2021, 11:04 AM
  #296  
stealdesk
My Feedback: (4)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 108
Received 2 Likes on 2 Posts
Default Extenal rudder mod

Does anyone have pictures of the external rudder installation?
Old 02-01-2021, 07:19 AM
  #297  
smiller
 
Join Date: Mar 2005
Location: rochester, NY
Posts: 234
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

Originally Posted by stealdesk View Post
Does anyone have pictures of the external rudder installation?
I used the internal linkage on mine with push pull rods, It stays very tight. Have about 35 flights with a K120 G2. Full power passes, have had no problems. Just make sure the torque rod is tight in the rudder pocket.

Scott
Old 02-01-2021, 07:31 PM
  #298  
Dieselman1220
My Feedback: (25)
 
Dieselman1220's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Braunfels, TX
Posts: 883
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

Originally Posted by smiller View Post
I used the internal linkage on mine with push pull rods, It stays very tight. Have about 35 flights with a K120 G2. Full power passes, have had no problems. Just make sure the torque rod is tight in the rudder pocket.

Scott
Did mine the same way with a 140, I added some heat shrink to my rudder torque tube to snug it up a bit more. Never had an issue.
Old 02-10-2021, 04:54 PM
  #299  
tlj125
My Feedback: (1)
 
Join Date: Mar 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 503
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have just finished putting one of these together and am having trouble balancing. I have 2 pounds of lead on the nose and still balancing about 1 inch back from suggested 190 mm from leading edge root. Anyone else having this issue? How did you resolve it? Ready to maiden as soon as I can get the balance figured out.

Terry
Old 02-10-2021, 05:26 PM
  #300  
Dieselman1220
My Feedback: (25)
 
Dieselman1220's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Braunfels, TX
Posts: 883
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

That does not sound right?
mine needed minimal weight up front with a 140 turbine.

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.