Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

Why is RCU so SLOOOOWWWWWW

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

Why is RCU so SLOOOOWWWWWW

Old 09-06-2014, 01:12 PM
  #1  
Vettster
Thread Starter
 
Vettster's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Beeton, Ontario, CANADA
Posts: 1,314
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Why is RCU so SLOOOOWWWWWW

Is it just me? Every time I want to change a page or add a picture or edit a post... It seems to take forever to load and sometimes it wont load at all, and says its an internal server problem 500. This has been going on for 2 weeks now. Have we gone back to last year when it took forever to load a page? Dont even think about clicking on a thumbnail.. xmass will come sooner

I have extreme high-speed and non of the other sites are effected/infected
Old 09-06-2014, 02:08 PM
  #2  
Terry Holston
My Feedback: (1)
 
Terry Holston's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 3,758
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Same here, sometimes I have to keep clicking to get the page to change .......Get frustrating don't it?...............
Old 09-06-2014, 03:34 PM
  #3  
Thud_Driver
My Feedback: (1)
 
Thud_Driver's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Victorville, CA,
Posts: 1,627
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

+1
Old 09-06-2014, 03:46 PM
  #4  
raron455
My Feedback: (38)
 
raron455's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Waco TX
Posts: 1,072
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

+3
Old 09-06-2014, 05:12 PM
  #5  
j.duncker
My Feedback: (2)
 
j.duncker's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sailing in the Eastern Caribbean
Posts: 4,047
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I will pass this on to the tech guys.

It is running OK for me but my connection is pretty non standard.
Old 09-06-2014, 06:16 PM
  #6  
porcia83
Banned
My Feedback: (8)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hartford, CT
Posts: 7,269
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Painfully slow to load, and change pages, in either browser.
Old 09-06-2014, 07:27 PM
  #7  
sidgates
My Feedback: (2)
 
Join Date: May 2002
Location: Denver, CO
Posts: 1,394
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I had thought about making the same comment but thought it might be my computer but RCG is very quick on my computer. I am on Comcast, how about the rest.
Old 09-06-2014, 08:28 PM
  #8  
BILLYDSRC
 
BILLYDSRC's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: AUSTINTOWN, OH
Posts: 564
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

+7
Old 09-06-2014, 08:36 PM
  #9  
Pepperpete
Senior Member
 
Pepperpete's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 630
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Can't even load it on my Iphone and it BARELY loaded in Firefox tonight. My lord why can't they use the same boards as RC Groups which is vastly superior in every...single...way...
Old 09-07-2014, 02:38 AM
  #10  
Airplanes400
My Feedback: (344)
 
Airplanes400's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Florida
Posts: 1,632
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Improvements I've noticed with the new system ...
1) Website crashes almost as much as it did with the old system.
2) When it does crash, the down time is less.

Similarities ...
1) Just as slow as ever.

New behaviors ...
1) Many times, when I click to go to the next page or post a reply, the webpage is "unrecoverable." That being, I get a message at the bottom of my screen that reads, "Cannot recover webpage/website."


Every other website I go to loads fast.
Old 09-07-2014, 04:07 AM
  #11  
Mike06659
 
Mike06659's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Mercersburg, PA
Posts: 773
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Can they also fix the link in the forums? Every time I visit a forum and want to return to the RCU home page I click on the RCU Globe "top left" and it does nothing now. This started about a month ago when they updated the top of the page. I have to leave RCU completely, and then return. Very annoying.
Old 09-07-2014, 04:23 AM
  #12  
049flyer
My Feedback: (18)
 
049flyer's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Tyler, TX
Posts: 1,068
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Sometimes painfully slow, sometimes not. But ALWAYS much slower than RCG.
Old 09-07-2014, 04:37 AM
  #13  
ltc
My Feedback: (3)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Mendon, MA
Posts: 1,264
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

If I were going to venture a wild guess, it would be because Internet Brands owns RCUniverse?
Almost every IB website seems to have the same complaints.
Old 09-07-2014, 04:49 AM
  #14  
porcia83
Banned
My Feedback: (8)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hartford, CT
Posts: 7,269
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I rarely if ever have the same issues at Wattflyer. The layout is easier, the navigation and page changes are always fast. Their picture loading is a pain, most times the pics have to be resized, but other than that it looks/feels/operates closer to RCG.
Old 09-07-2014, 05:39 AM
  #15  
chris923
My Feedback: (53)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milwaukee, WI
Posts: 941
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I am on RCU several times a day. In the past 2 mos, I have very few problems. RCU loads fine and is navigable.
Old 09-07-2014, 05:53 AM
  #16  
j.duncker
My Feedback: (2)
 
j.duncker's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sailing in the Eastern Caribbean
Posts: 4,047
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have reported this to the techs.

Ken who has a fast connection and myself who does not, are not seeing any slowdown or getting DB errors.

It would help us if you gave times and hardware/software details as some of the above reports have done.
Old 09-07-2014, 07:23 AM
  #17  
juanjulian
My Feedback: (9)
 
juanjulian's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: guatemala, GUATEMALA
Posts: 543
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Yes I concur, it has always been slow but know is very very slow.

I receive errors in android platform using samsung mobile.
Old 09-07-2014, 09:04 AM
  #18  
Blancr
 
Join Date: Apr 2008
Location: Chipping Norton, , UNITED KINGDOM
Posts: 175
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

All aspects are slow for me - loading pages - loading images. Using Windows 7. It has become noticeably worse and, frankly, I'm at the point where I just don't have the patients to wait.

Bob
Old 09-07-2014, 10:51 AM
  #19  
ww2birds
My Feedback: (14)
 
ww2birds's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Katonah, NY
Posts: 1,333
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

It is the site, not the network speed. I have a fast connection, and most other sites are much faster. Slowness is most irritating when paging through multiple photos in a post.

Presumably it is an issue around compute, storage or network issues within the site/hosting environment itself. While I understand this is an economic tradeoff for the owners, it would be nice to at least see this site to be average in its performance, and it is clearly not. This sort of thing creates a friction that, with a good alternative, will drive users away. I am sure the site management knows that and is making a calculation on what we will tolerate.

Dave
Old 09-07-2014, 11:26 AM
  #20  
Ozmodeller
 
Join Date: Mar 2003
Location: Queensland, AUSTRALIA
Posts: 164
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Blancr View Post
All aspects are slow for me - loading pages - loading images. Using Windows 7. It has become noticeably worse and, frankly, I'm at the point where I just don't have the patients to wait.

Bob
Same for me, but it does seem to be sporadic ie sometimes it is fairly quick but it does at times become frustrating waiting for a page to load, as for trying to look at images posters have downloaded I hardly ever bother now because I know it will take forever, all other forums that I belong to put RCU to shame with their fairly rapid response.
Old 09-07-2014, 12:00 PM
  #21  
funnotcrazy
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 171
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Slow for me lately - forget downloading a pic - can fall asleep while the little circle turns.....
Old 09-07-2014, 12:23 PM
  #22  
Pepperpete
Senior Member
 
Pepperpete's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 630
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Gimme a break on "what hardware are you using". Any computer from now back to 7 years ago should work perfectly fine unless the user is using Dialup. The website is terrible these days.
Old 09-07-2014, 12:46 PM
  #23  
MFLOOD3800
My Feedback: (51)
 
MFLOOD3800's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: beaver, UT
Posts: 1,662
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

some days it wouldnt load at all, other days it was faster and only took a minute to load. Yes that is sarcastic. The forums were especiall slow and loading icons at 3 times the regular size.
Old 09-07-2014, 01:28 PM
  #24  
Like2fly!
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: London, UNITED KINGDOM
Posts: 36
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I have a 100mb fibre connection. Yes rcu is v slow to load compared to others.
Old 09-07-2014, 01:32 PM
  #25  
OliverJacob
My Feedback: (12)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Reedsburg, WI
Posts: 699
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

yep, much slower then any other site. And if you click on the RcUniverse globe, it takes you to the forums page. It's been like this for quite a while.
Not much going on here since the last 'update'. IB must not care about this site.

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.