Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

SWIWIN turbine telemetry adapter from VSpeak

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

SWIWIN turbine telemetry adapter from VSpeak

Old 11-05-2020, 09:20 AM
  #1  
start_zero
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default SWIWIN turbine telemetry adapter from VSpeak

Hi,

now is also a telemetry adapter for SWIWIN turbines available from VSpeak (supported ECU: V3)

The converter transmits the turbine data, has a fuel consumption calculation and the taxi tank option.

The following remote control systems are supported, the respective RC system can be set:
  • PowerBox Core P-Bus
  • Jeti Duplex EX
  • Multiplex MLink (MSB)
  • Graupner HoTT
  • Futaba (single Sensors and JetCatV10 display)
  • FrSky S.Port
  • JR PROPO
  • Spektrum (X-Bus)
Example with PowerBox core:
(... demo videos for the other RC systems you will find: Swiwin - VSpeak Modell)
Old 11-05-2020, 03:29 PM
  #2  
Mark Huffman
My Feedback: (13)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Gilbert, AZ
Posts: 24
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Where can these be purchased?
Old 11-05-2020, 03:48 PM
  #3  
AEROSHELDON
My Feedback: (99)
 
AEROSHELDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,342
Received 43 Likes on 37 Posts
Default

Originally Posted by Mark Huffman View Post
Where can these be purchased?
I got my Jet Central and Kigtech ones from Aeropanda, but I need one for an ACEx (Swiwin) and I check the website and they don't have them just yet.
Old 11-05-2020, 04:33 PM
  #4  
F900
My Feedback: (2)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Ft.Lauderdale , FL
Posts: 655
Likes: 0
Received 38 Likes on 31 Posts
Default

Indeed, how much? and where can we buy them in the US? This will be very helpful
Old 11-05-2020, 05:59 PM
  #5  
F1 Rocket
 
Join Date: Nov 2006
Location: Melbourne, FL
Posts: 555
Likes: 0
Received 27 Likes on 19 Posts
Default

These will be on our next order from VSpeak

Danny
AeroPanda
The following users liked this post:
AEROSHELDON (11-05-2020)
Old 11-05-2020, 06:38 PM
  #6  
Mark Huffman
My Feedback: (13)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Gilbert, AZ
Posts: 24
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by F1 Rocket View Post
These will be on our next order from VSpeak

Danny
AeroPanda

Perfect. Thank you.
Old 11-05-2020, 07:39 PM
  #7  
F900
My Feedback: (2)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Ft.Lauderdale , FL
Posts: 655
Likes: 0
Received 38 Likes on 31 Posts
Default

Originally Posted by F1 Rocket View Post
These will be on our next order from VSpeak

Danny
AeroPanda
How much? and when do you expect you next order? ( just go I can order other items from your website at the same time)
Old 11-06-2020, 02:45 AM
  #8  
geneh-RCU
My Feedback: (6)
 
geneh-RCU's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Madison Al
Posts: 643
Received 1 Like on 1 Post
Default

Swiwin already has telemetry built in that works fine with Futaba. What does this give that would be a reason to buy it? I would like to have fuel level and Swiwin does not show turbine status.
Old 11-06-2020, 02:54 AM
  #9  
start_zero
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by geneh-RCU View Post
Swiwin already has telemetry built in that works fine with Futaba. What does this give that would be a reason to buy it? I would like to have fuel level and Swiwin does not show turbine status.
thats what you get with the VSpeak converter (additionaly):
  • FUEL level
  • Status (using the JetCatV10 display on your Futaba radio .... else coded as amps value)
Old 11-14-2020, 09:12 AM
  #10  
start_zero
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by geneh-RCU View Post
Swiwin already has telemetry built in that works fine with Futaba. What does this give that would be a reason to buy it? I would like to have fuel level and Swiwin does not show turbine status.
In the demo video you can see the tank level, full tank = 3000ml (tank size is setable - like some other parameters too)
The current flow rate is also displayed in ml / min.

Youtube:

Last edited by start_zero; 11-14-2020 at 09:15 AM.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.