Notices
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

No throttle trim in stickmode 4

Old 09-20-2021, 09:16 AM
  #1  
Brecht
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: BeringenLimburg, BELGIUM
Posts: 19
Received 0 Likes on 0 Posts
Default No throttle trim in stickmode 4

Hi every one,
hope someone can help me.
I've bought a used futaba T10CP with an Assan module.
As I fly in stickmode 4 (throttle + aileron= left, elevator + rudder= right) I've noticed that the trim buttons for the throttle do not work.
When I change the trim for the elevator, the throttle trim follows.
The weird thing is that in al other stickmode the trim works fine.
I tried everything, change type from acro to glider to heli.
I tried the throttle reverse etc... nothing works
Any ideas would be well appreciated

Last edited by Brecht; 09-20-2021 at 12:40 PM.
Old 09-21-2021, 09:42 AM
  #2  
Dick T.
My Feedback: (243)
 
Join Date: Feb 2002
Location: Visalia, CA
Posts: 1,552
Likes: 0
Received 5 Likes on 4 Posts
Default

Unfortunately the 10C doesn't offer reassigning trim levers like later model transmitters. Not sure why it does not switch with the mode change but it may be the model type you are choosing. Some Heli and Sailplane selections are disabled in those model choices.

Note on manual page 017 the THR-REV function under the Mode Change selection. That may be influencing the proper operation....try Norm and Rev.

Keep fiddling, it may work properly and if it does try to remember what you did!
Old 09-22-2021, 03:56 AM
  #3  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 25,149
Received 147 Likes on 118 Posts
Default

Lets see if you guys can try again w/o the bickering and name calling. Anything that was obnoxious or quoted or referenced that is gone. Thanks.

(in case it didn't come across that's a warning to all parties that if you continue there will be some moderated status bestowed where you have to have every post approved)
Old 09-22-2021, 04:02 AM
  #4  
rgburrill
 
rgburrill's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas, Tx CT
Posts: 2,566
Received 45 Likes on 43 Posts
Default

Originally Posted by Brecht View Post
Hi every one,
hope someone can help me.
I've bought a used futaba T10CP with an Assan module.
As I fly in stickmode 4 (throttle + aileron= left, elevator + rudder= right) I've noticed that the trim buttons for the throttle do not work.
When I change the trim for the elevator, the throttle trim follows.
The weird thing is that in al other stickmode the trim works fine.
I tried everything, change type from acro to glider to heli.
I tried the throttle reverse etc... nothing works
Any ideas would be well appreciated
I had hoped the Futaba rep would chime in here since it sounds like a firmware problem. Perhaps you should PM him. He has been very helpful in past issues.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.