Go Back  RCU Forums > Radios, Batteries, Clubhouse and more > RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
Reload this Page >

futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

Notices
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

Old 03-10-2004, 12:14 PM
  #1  
thornburg
Junior Member
Thread Starter
 
thornburg's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: orlando, FL
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

can soem oen help me with this setting. i tried with no luck... Futaba has treated me like was the only one on teh pl;anet with this problem.

All i want to do is asign elevator and flap to teh VRD H switch or a three pole switch and be able to adjust the amount of each control.

Why is this so hard?

Amon
Old 03-10-2004, 12:32 PM
  #2  
Charlie P.
 
Charlie P.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Port Crane, NY
Posts: 5,088
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

The three position Switch C is the default airbrake switch and it would be MUCH easier to stick with that. I use that, and switch D to give elevator mixing or not (assign elevator / flap mixing to any unused mix).

Set the mode to FLAPERONS and then follow the instructions on p. 45-46 of the manual.
Old 03-10-2004, 01:25 PM
  #3  
Mike Ledbetter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Carpinteria, CA
Posts: 634
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

You can do it with PMIXes, but you will need three, one for each control surface. The first three PMIXes have all the parameters you need, unless you want exponential response from the elevator, then use the last PMIX for elevator. Note that you give up the elevator delay feature on the AIRBRAKE by not using switch "C".

Post on the manufaturer's subforum if you haven't.
Old 03-11-2004, 12:40 AM
  #4  
3DFanatic
Senior Member
My Feedback: (5)
 
Join Date: Jul 2003
Location: Tacoma, WA
Posts: 2,668
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

Only need two. Turn your LINK on for the flaps.
Old 03-11-2004, 01:32 AM
  #5  
Geistware
Senior Member
My Feedback: (16)
 
Join Date: Apr 2002
Location: Locust Grove, GA
Posts: 12,942
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: futaba 9cap mix program for airbrake- flap and elevator

Go to the Futaba FAQ section. They will have the answers.
www.futabarc.com



ORIGINAL: thornburg

can soem oen help me with this setting. i tried with no luck... Futaba has treated me like was the only one on teh pl;anet with this problem.

All i want to do is asign elevator and flap to teh VRD H switch or a three pole switch and be able to adjust the amount of each control.

Why is this so hard?

Amon

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.