Go Back  RCU Forums > Radios, Batteries, Clubhouse and more > RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
Reload this Page >

Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

Notices
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

Old 09-08-2008, 12:42 PM
  #1  
adavis
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Location: London, UNITED KINGDOM
Posts: 478
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

Does any body know if there are any problems using Hitec servos (in particular HS-5125MG) with the Futaba R6014 receiver?

Many Thanks,
=Adrian=
Old 09-08-2008, 04:29 PM
  #2  
ww2birds
My Feedback: (14)
 
ww2birds's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Katonah, NY
Posts: 1,368
Received 9 Likes on 6 Posts
Default RE: Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

Adrian,

I have a number of Hitec servos working fine with 3 6014s in different airplanes, but none of this part number.

I did ask a Hitec rep at Toledo this spring if there was an issue with any of their servos and the 6014, and I was told that one specific model of servo had a manufacturing batch with an incorrect part (a resistor, I believe) that made them overly sensitive to low input voltage, and might not work correctly with the 6014.

Since this was a mfg issue they told me that they would be happy to repair it (I presume as an "extended warranty") if it were sent in.

You should call the Hitec folks directly to confirm this, of course, but this is my experience. I have always had great responses from Hitec whenever I ask them a technical question.

Dave
Old 09-08-2008, 07:18 PM
  #3  
Flying Geezer
My Feedback: (14)
 
Flying Geezer's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bowling Green, KY
Posts: 1,326
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

I believe the servos in question were th 5955's. They worked for some but not for others. I have bunches of Hitec digital and analog servos working with the 6014 and the 608 receivers with no problem.
Old 09-08-2008, 08:53 PM
  #4  
nedyob
Senior Member
My Feedback: (67)
 
Join Date: Feb 2002
Location: NORTHWOOD, IA
Posts: 1,381
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

Is the 608 a low voltage receiver??
NEDYOB
Old 09-08-2008, 09:26 PM
  #5  
Flying Geezer
My Feedback: (14)
 
Flying Geezer's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bowling Green, KY
Posts: 1,326
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

I haven't taken a reading on the 608. I have 608's and 6014's and have had no problems. As I recall Hitec was offering a free repair on the offending servos.

Do a search of "5955's" and I think you find a long discussion on the problem.
Old 09-08-2008, 09:34 PM
  #6  
DougV
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Miramar, FL
Posts: 958
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?


ORIGINAL: nedyob

Is the 608 a low voltage receiver??
NEDYOB
No, only the 6014.

http://www.rcuniverse.com/forum/m_76...tm.htm#7625577

Doug.
Old 09-08-2008, 10:13 PM
  #7  
nedyob
Senior Member
My Feedback: (67)
 
Join Date: Feb 2002
Location: NORTHWOOD, IA
Posts: 1,381
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Any known problems using Hitec Servos with Futaba 6014 Rx?

Thx Doug,
NEDYOB

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.