Notices
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Old 11-10-2009, 09:08 AM
  #226  
rctom
Senior Member
 
rctom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Flower Mound (near Dallas), TX
Posts: 6,189
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System


Just an FYI I received my two bonus receivers (1 free and one half price, total $40) yesterday. It only took about 2 weeks from the time I sent in the coupon. Now that's a deal, an outstanding radio and 3 7 channel receivers for
Old 11-10-2009, 04:52 PM
  #227  
42etus
Senior Member
My Feedback: (2)
 
42etus's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: La Pine, OR
Posts: 672
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

I bit the bullet today and had my LHS order one for me. I went with the Aurora and a 9 channel rx. I had him order an extra 7 channel rx also. What's the deal with the coupon? Is it included with the transmitter, or do you need to send in a sales receipt to get it or what?
Now the waiting begins.[sm=sad_smile.gif]
Paul
Old 11-10-2009, 04:58 PM
  #228  
gjhinshaw
My Feedback: (303)
 
gjhinshaw's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Lathrop, MO
Posts: 1,356
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

rebate comes with radio!! You do need a sales receipt copy to send in.
Old 11-10-2009, 05:39 PM
  #229  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

I received my radio yesterday from Tom Fawcett, WildHare....he got it on Friday - I had in my hands on Monday afternoon. Sent in the 7channel receiver coupon today.Cannot beat two 7 channel receivers for $40, no matter how you slice it.

I setup my GPElectric Yak effortlessly....I say effortlessly but that is after some angst....being a devout JR user for years, and Futaba before that, I kept trying to make it HARD. The Aurora is NOT *hard*. In fact, the program is so simplistic and direct that my own mental blocks were in the way.

Anyway - I overcame it and found my "Most FavoriteFeature" already....J1 is "elevator"....(J1 is a stick axis).... so...I can assign J1 to operate as many channels as I want. They all will retain individual sub trim, ATV, and will operate simultaneously!!!! For my biplane addiction, that means that I can assign all four ailerons to the same stick axis (J2, on my setup), and never use a mix!!!! WOW!!!

I also found a thing that is kind of hokey...at least on mine....when entering the model name, or user name, the little beeper-piezo installed under the display sounds like a cricket getting choked. IT's a strange sort of half-chirp, half-beep, and it only does it in the "keyboard" mode. All the rest of the time is sounds like a regular chirp thingy.

The only true "beef" I have is that the NiMh battery was / is crap. It would not accept the output of the charger to bring them up to spec, but for me that isn't an issue as I have a 2S 2500 LiPo that is now installed. I don't think I'll have to recharge before Spring.

The radio "feels" just wonderful, the gimbals are exceptionally smooth, and my JRstuff is OUTTAHERE!!!!!!!!!!
Old 11-10-2009, 05:45 PM
  #230  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Oh, I forgot something else REALLYimportant..... I put all three of my dual rates on the same switch...on this airplane, that saves me hunting around. One switch - pow - all three rates go full....the benefit of this is simply just not having to remember multiple switches. I can see Flight Conditions in my future with my big gasser Bipes.

Also - on Rudd>Aileron and Rudd>Elev (set this up in Camber Mix - Thanks, Tom Fawcett for discovering!!!), using NOswitch, just leaving "null", which means they are "active" full time.....and that is another switch I don't have to worry about remembering. I'll eventually assign "airborne adjustment" to these to make trimming my aerobats easier, but for right now, ONEday old, this is a pretty hot setup!!!!!!!!!!!

I'm smilin'......
Old 11-10-2009, 05:57 PM
  #231  
gjhinshaw
My Feedback: (303)
 
gjhinshaw's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Lathrop, MO
Posts: 1,356
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

ALL I CAN SAY IS....... STEP ASIDE JR, STEP ASIDE FUTABA..... THERE IS A NEW SHERIFF IN TOWN AND YOU ALL ARE GOING DOWN!!!!!!
Old 11-10-2009, 06:36 PM
  #232  
OldRookie
My Feedback: (13)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Prior Lake, MN
Posts: 1,380
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Bob....You still running A123 packs.
Does the telemetry feature work with this cell chemistry?

Greg
Old 11-10-2009, 07:12 PM
  #233  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Perfectly! It sends the airborne RX voltage being supplied to the RX.That is indepent of what chemistry. Volts is volts....and the TX displays the digits. Very cool. Cannot wait till the sensor package is available.
Old 11-10-2009, 07:18 PM
  #234  
Gungadin
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madison, OH
Posts: 551
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Bob-You probably know, but just a reminder, that we can get into trouble (as in loosing an airplane) if we start depending on voltage reading with our A123 Rx'r packs, FWIW.
Old 11-10-2009, 07:22 PM
  #235  
gsc1161
Junior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2003
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Got mine yesterday (finally) TX charger shuts down after about 60 minutes, and won't charge the battery. Anyone else having issues like this?
Old 11-10-2009, 07:22 PM
  #236  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Absolutely.....it's only there for the looks. I monitor avg. ma / min by measurement on all my planes, and keep close track of "on time" during a flying session. You are correct to mention it, though....we don't want folks WRONGLYthinking that measurement of voltage, loaded or un, on the A123 chemistry CAN be a predictor of remaining capacity when in fact it CANNOT. Good post!!!
Old 11-10-2009, 07:24 PM
  #237  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Yep. See my post...that was the ONEthing that sucked, for sure.
Old 11-10-2009, 07:28 PM
  #238  
gsc1161
Junior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2003
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Any recommendations for a 2S lipo that fits?
Old 11-10-2009, 07:32 PM
  #239  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

I'm using a 2S2500 Zippy. Fits perfectly.
Old 11-10-2009, 07:57 PM
  #240  
gsc1161
Junior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2003
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Sorry Bob Can't seem to find a little more detail on the battery? Where did you buy, part number, please.
Old 11-10-2009, 08:10 PM
  #241  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

HobbyCity.....HK...this particular one started life as a 3S, I simply removed a cell, rewired the connector, cutoff the original Hitec connector, spliced to replace the JR connector that was on the pack. EZ.
Old 11-10-2009, 08:14 PM
  #242  
OldRookie
My Feedback: (13)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Prior Lake, MN
Posts: 1,380
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System


ORIGINAL: Bob Pastorello

we don't want folks WRONGLY thinking that measurement of voltage, loaded or un, on the A123 chemistry CAN be a predictor of remaining capacity when in fact it CANNOT. Good post!!!
Bob...does the receiver battery get a load put on it to get the battery condition, or is the telemetry from the receiver battery real time reading without load. If there is a load what is it.
I'll also agree that an A123 cells remaining charge shouldn't be determined with a volt meter. Good point gsc116.

Greg
Old 11-10-2009, 08:21 PM
  #243  
Bob Pastorello
My Feedback: (198)
 
Bob Pastorello's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: El Reno, OK
Posts: 6,707
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

THe telemetry is just whatever the instantaneous voltage is on the power buss in the RX, so it would be reflective of dynamic loads/unloads in flight....of course, you have to have another set of eyeballs watching the TX until the Sensor module becomes available.
Old 11-10-2009, 11:08 PM
  #244  
GhostRider32
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NE, TX
Posts: 444
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Bob,

Are you charging the lipo battery in the transmitter or taking it out and using the balance wires too.
Old 11-10-2009, 11:22 PM
  #245  
rctom
Senior Member
 
rctom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Flower Mound (near Dallas), TX
Posts: 6,189
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System


I bought a 2150mah Lipo from Tanic for the transmitter, they will supply it with the Hitec connector if you ask. Be sure you get a 2S, the radio uses only 7-8 volts.

I charge mine outside the radio, have not even tried to do it in the radio. I also have tried a 6 cell eneloop nimh pack that I bought from batteriesamerica.com, it also worked fine.

TF
Old 11-11-2009, 12:15 AM
  #246  
GhostRider32
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NE, TX
Posts: 444
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Thanks Tom. I would just as soon go with the eneloops but have not found the battery on batteriesamerica yet. I did find a battery tray #6AAT, is this what you bought from them and put the eneloops in?
Old 11-11-2009, 09:25 AM
  #247  
rctom
Senior Member
 
rctom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Flower Mound (near Dallas), TX
Posts: 6,189
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System


ORIGINAL: GhostRider32

Thanks Tom. I would just as soon go with the eneloops but have not found the battery on batteriesamerica yet. I did find a battery tray #6AAT, is this what you bought from them and put the eneloops in?
No, just call them and tell them what you want. 3 wide x 2 long AA eneloop pack with Hitec connector and a 4" lead. Tell them to send you what they sent me the second time, they should remember that mine was wrong and they had to replace it, or send them a photo of your original pack.

TF
Old 11-11-2009, 10:03 AM
  #248  
wangchi
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: shenyangliaoning, CHINA
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System



i think it is to uue,but do not how fast it works,

Old 11-11-2009, 10:24 AM
  #249  
GhostRider32
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NE, TX
Posts: 444
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System

Thanks Tom, Looking to pick up one of your planes in a few weeks.


ORIGINAL: rctom


ORIGINAL: GhostRider32

Thanks Tom. I would just as soon go with the eneloops but have not found the battery on batteriesamerica yet. I did find a battery tray #6AAT, is this what you bought from them and put the eneloops in?
No, just call them and tell them what you want. 3 wide x 2 long AA eneloop pack with Hitec connector and a 4'' lead. Tell them to send you what they sent me the second time, they should remember that mine was wrong and they had to replace it, or send them a photo of your original pack.

TF
Old 11-11-2009, 02:01 PM
  #250  
A.T.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 2,581
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: New Hitec Aurora 9-Channel 2.4Ghz Radio System




ORIGINAL: GhostRider32 Thanks Tom. I would just as soon go with the eneloops but have not found the battery on batteriesamerica yet. I did find a battery tray #6AAT, is this what you bought from them and put the eneloops in?
The dimensions of the battery compartment are 110 x 45.5 x 16 (L x W x H).
Refer pictures thread Aurora Battery Compartment posts 643 and 644.
Note page 13 of manual - Remove Lipol batteries and charge externally. refer:
Hitec Aurora, Eclipse, Flash, Optic, Prism series - Field and Fast Charging
Regards
Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.