Notices
RC On Road Nitro Cars Discuss all aspects of on-road nitro rc cars here

Official Smartech Thread

Old 11-27-2004, 10:02 PM
  #101  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

www.smartechracing.com
Old 11-28-2004, 03:08 AM
  #102  
rctamiyafan77
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: Epalinges, SWITZERLAND
Posts: 168
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

thanks, their website has gotten a lot better since the last time i saw it.
Old 11-28-2004, 11:46 PM
  #103  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Yeah, i noticed. Hopefully one of these smartechs can be turned into a REALLY nice racer. U guys think they have potential?
Old 11-29-2004, 01:17 AM
  #104  
rctamiyafan77
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: Epalinges, SWITZERLAND
Posts: 168
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

i think they do, cause they make decent stuff for the price. So i think they should make their cars just a little more expensive and fix all the common problems and that would boost up their sales and then more parts would be available etc. Could work....
Old 11-29-2004, 09:13 AM
  #105  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Got my winner two on last wednesday but i was in denver[:@]but i got at it yesterday and everything looked like a quality r/c car like an expensive gas rct3 maybe i was looking at in denver (quality wise) except for a couple of screws i had to snug up on the rear a-arms. I was a bit sceptical but when i got home i had some 15% nitro plane fuel so i put the two together and on the 3rd pull out of the box the car fired to life. I was suprised that i didnt have to mess with the needles to get it to start. So i ran 1&1/2 tanks thruogh it at idle. then i put a little more in it to see if it would start again and on the first pull this time it went. I love this car.

I do have one question though. How do you guys charge your cars? I bought some energizer rechargable batteries and i dont know where to get a charger. I dont want to take all the batteries out of it everytime i need them charged. Does anybody make a charger for the smartech reciver pack and transmitter i saw that there was a charging jack. Any ideas?
Old 11-29-2004, 09:19 AM
  #106  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Also this thing dosent miss a beat but idles high and runs real rich. Like i can take the car and turn it on its side and the muffler is pretty full and fuel and oil pours out of the spout on the muffler. Also when the car runs it spits raw fuel out of the muffler too. But i think i have to break it in rich dont i? Any ideas on idle though? The throttle dosent look like it is open enough for that amount of rpms. At idle, i can set it on the ground and the car will run away.
Old 11-29-2004, 11:04 AM
  #107  
sharkx
Member
 
sharkx's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bucarest, ROMANIA
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

I had the same impression : that idle rpm is too high; I finally managed to set it so that the car won't move, but it sometimes stalls when i brake or runs idle for a longer period of time. I have no idea of how to fix it, but if someone has an idea, I'll appreciate it.
Old 11-29-2004, 11:06 AM
  #108  
sharkx
Member
 
sharkx's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bucarest, ROMANIA
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Now that I think of it, maybe the spring that holds the clutch is too loose., and it allows it to move at lower RPM ?
Old 11-29-2004, 12:42 PM
  #109  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

hmm i dont know i just started it and let it idle with no radio or TX because of no charged batteries. So do you know how to charge the batteries without taking them out every time? Do they make a charger for the smartechs? Eventually im getting an airtronics radio but until then i need to know if smartech makes a charger for its product.
Old 11-29-2004, 01:05 PM
  #110  
sharkx
Member
 
sharkx's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bucarest, ROMANIA
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

I have no idea; I haven't seen any charger for smartech. I use plain batteries every time, and it's working fine.
Maybe you should start the controller when running the car. I have noticed that, if I start the car receiver first (without controller), the servos keep moving, as if they were connected to the controller. And another thing I noticed is that if the controller antenna is not fully extended, the car receiver sometimes behaves erratically.
Old 11-29-2004, 03:09 PM
  #111  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

ORIGINAL: camarodude

Got my winner two on last wednesday but i was in denver[:@]but i got at it yesterday and everything looked like a quality r/c car like an expensive gas rct3 maybe i was looking at in denver (quality wise) except for a couple of screws i had to snug up on the rear a-arms.
What does that mean in english? Denver high or low quality?
Old 11-29-2004, 03:19 PM
  #112  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Sorry i was in denver, looking at an rct3 maybe it was called that? anyways they looked like the same quality and the rct3 was about 125 dollars more.
Old 11-29-2004, 03:51 PM
  #113  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Still lost on the rct3.
Old 11-29-2004, 04:03 PM
  #114  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Lik i said, I dont rember if it was called that or if it was an rtc3 or something. I have heard of the car im describing though. it was an associated version
Old 11-29-2004, 05:14 PM
  #115  
nfj79
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: , NM
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Hmmm...do you mean NTC3?
Old 11-29-2004, 08:32 PM
  #116  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

Thats the only car that would make sense to me.
Old 11-30-2004, 11:20 AM
  #117  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

yeah its an ntc3. Does anybody know if a stock ntc3 radio will work in my smartech or will there be any problems?
Old 12-01-2004, 10:02 PM
  #118  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

The radio? Yeah it should work as long its the same frequency and channel.
Old 12-03-2004, 11:07 AM
  #119  
camarodude
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: port byron, IL
Posts: 27
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

well i bought the whole radio system. TX, RX, battery holder, and servos for $45. It should be a pretty nice upgrade. Last night i wrecked my winner two. I hit a crack in the cement and the hub in the back let the wheel go. It was pretty funny! I need an exploded view so i can order a new one. Does anybody have one they can send me? If so my email is [email protected]
Thanks-Joe
Old 12-03-2004, 11:56 AM
  #120  
sharkx
Member
 
sharkx's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bucarest, ROMANIA
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

ORIGINAL: camarodude
Does anybody have one they can send me?
I don't know the differences between the models, but I can try to scan you the exploded views of the Winner Sport.
Old 12-03-2004, 09:14 PM
  #121  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

How far down is the winner 2 from the winner pro?
Old 12-04-2004, 02:09 AM
  #122  
sharkx
Member
 
sharkx's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bucarest, ROMANIA
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

ORIGINAL: rccars411
How far down is the winner 2 from the winner pro?
The winner 2 is an electric on-road, right ?
My mistake then, the winner sport is a nitro buggy.
Old 12-04-2004, 06:44 AM
  #123  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

I am not sure, I thought the winner 2 was also a buggy.
Old 12-04-2004, 12:04 PM
  #124  
sharkx
Member
 
sharkx's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bucarest, ROMANIA
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

ORIGINAL: rccars411
I am not sure, I thought the winner 2 was also a buggy.
Yeah, me too, until I found this page on the smartech site :
http://www.smartechracing.com/web_20...10242/main.asp
Old 12-05-2004, 01:02 AM
  #125  
Kemo
 
Join Date: May 2004
Posts: 7,075
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Official Smartech Thread

OH its electric, well that explains a lot. Hopefully the winner pro is a good car. What you guys think about it?

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.