Notices
RC Truggy Trucks and buggies together make a truggy. Discuss all things truggy right here.

Thunder tiger ST-1

Old 12-27-2007, 07:46 AM
  #1251  
rican25
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Deland, FL
Posts: 453
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

fikse.... i feel your pain man I bought a RTR Hyper and my left rear shock leaked like that brand new!!! i called Ofna and they said the same thing or they could send me a rebuild kit i chose the latter because I knew shipping would take forever. my point is I bought a RTR not a kit, so I should be ready to run and if not they should make it so. sorry to hear about your luck when you do finally get it running you are going to have a blast tho.
Old 12-27-2007, 08:53 PM
  #1252  
joelnazab
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: palmdale, CA
Posts: 306
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

hey guys im pretty bumbed i tried starting my new st-1 today and i couldnt so i took it to my lhs and they had troubles as well he finally started it but it would be idle and out of no were it would reve up really high so he had to shut it off it did it 3 times so he said to contact thundertigger or try tomorrow again any suggestions?
Old 12-27-2007, 09:19 PM
  #1253  
jombo
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

it sounds like its too lean on the low speed needle, what you described is when it starts it idles ok then as the fuel runs out it will high idle and shut off. i would try that , or does it idle then the carb open by itself when it idles. did you try it with the body off.
Old 12-27-2007, 09:50 PM
  #1254  
madmax22
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i know i asked this back at page 45 but what glowplugs are you using?? im heading to the LHS tomorrow and want to know what ones will fit I only got 1 answer and that was a Mccoy 8. any others that will fit?????
Old 12-27-2007, 10:36 PM
  #1255  
ItchyBum
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: BrisbaneQueenland, AUSTRALIA
Posts: 417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

try using an OS#8 it pretty much the standard plug for .28's
Old 12-27-2007, 10:50 PM
  #1256  
Fikse7
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Tulsa, OK
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

EricM, if ACE Hobbies would have told me when I reported the defective shocks under warranty that it would take 3+ weeks to replace them, then I could have made a different decision. Instead, I was told 24-48 hours and they would be shipped back to you. After wasting more time today leaving voicemails with their customer service group, still no call back. I even asked for the Manager and got his voicemail. It's unbelievable that I can't even get a call back and I have been polite and professional through all voicemails.

Anyone know if I can contact TT directly?
Old 12-27-2007, 11:21 PM
  #1257  
joelnazab
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: palmdale, CA
Posts: 306
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i guess its more like the carb opens by itself cuz the tank is full.. i turned it on at my house its really hard to turn on the only way it will is to move the servo like if im accelerating then putting it back.. it did the high rev then normal then hight then it turned off lol
Old 12-27-2007, 11:44 PM
  #1258  
ericem
Senior Member
 
ericem's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maple, ON, CANADA
Posts: 1,807
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Not sure, I think you need to call China or something, but that won't help XD Id just wait another week.

I suggest you reset to stock settings. It's probably the high speed needle and/or low speed needle. Stock settings are 2.5 turns out from bottom so turn the needle which is highest in the air in till it bottoms out don't force it, then turn it back out 2.5 turns. each turn is 360 degrees. Then try. I know with each ST-1 I have broken in, I had to have someone reving the motor a bit for a few minutes until it warmed up, then it would idle on it's own. Have someone giving it throttle like 10% throttle, while you start it, be sure not to pull the pullstarter to far or it is very likely to break. Make sure it is primed as well, when you notice it gets very hard to pull, loosen the glow plug then pull the pullstart a few times, then retighten. After you see the fuel has gone through the fuel line, and is going in the carb, pull it 2 more times while the exhaust is covered so the fuel is primed just enough to get into the engine block. Then put your ignitor on, have someone giving it throttle, then give it a pull should turn on.
Old 12-28-2007, 02:34 AM
  #1259  
joelnazab
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: palmdale, CA
Posts: 306
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i went outside and gave it a shot it tunes on only with the 10% throddle id idles but sound weird lol... i dont know wich one niddle to play with also the smallest niddle i dont know what is the deffault potition... oh and i have a question i knoticed the wheels dont turn all the way are they supposed to? they turn like 3 4ths of the way i got a 6.0 volt on the reciever
Old 12-28-2007, 04:01 AM
  #1260  
88 STEELERS
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Waipahu, HI
Posts: 36
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

anyone got amain coupon codes yet ? ready to purchase some parts for my st1. How u guys remove ur clutch? Thinking of ordering the losi clutch tool, tired of pinching and poking my fingers with screwdriver
Old 12-28-2007, 10:55 AM
  #1261  
ericem
Senior Member
 
ericem's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maple, ON, CANADA
Posts: 1,807
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1


ORIGINAL: joelnazab

i went outside and gave it a shot it tunes on only with the 10% throddle id idles but sound weird lol... i dont know wich one niddle to play with also the smallest niddle i dont know what is the deffault potition... oh and i have a question i knoticed the wheels dont turn all the way are they supposed to? they turn like 3 4ths of the way i got a 6.0 volt on the reciever
Idles really high right. There is a needle on the side of the carb, you will see the smaller one which is idle, and the large one right beside it which is the low speed needle. Try turning it out a bit until it starts to idle fine. If that doesn't make any difference,turn the needle facing into the air sittings in a copper piece out a bit as well until idle goes normal. If the wheels are only turning 3/4 of the way might be your battery. Are you using a 5 Cell NIMH pack or AA's.

@steeler

Here are a-main codes for December

If Your Order Totals: You Save! Refer to Coupon#
$100.00 - $149.99 $5.00 AMNH075
$150.00 - $249.99 $12.50 AMNH0712
$250 - $999.99 $25.00 AMNH0725
$1000 or more $100.00 AMNH07100
Old 12-28-2007, 11:07 AM
  #1262  
madmax22
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

@steeler I use my glowplug wrench to remove it.


and i was looking around and i found the mccoy 8, OS #8 and an OS A5 that will fit.
Old 12-28-2007, 04:10 PM
  #1263  
88 STEELERS
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Waipahu, HI
Posts: 36
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

how u use ur glow plug wrench to remove clutch springs and clutch?
Old 12-28-2007, 08:03 PM
  #1264  
ItchyBum
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: BrisbaneQueenland, AUSTRALIA
Posts: 417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

one of the ends on the wheels wrench has the right size bit for the clutch hub nut once youv taken the shoes off
Old 12-28-2007, 10:11 PM
  #1265  
jombo
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1


ORIGINAL: ItchyBum

one of the ends on the wheels wrench has the right size bit for the clutch hub nut once youv taken the shoes off
hahaha, he was asking on how to put the clutch shoes on not how to take the flywheel off . you need to buy the tool i still use the screw driver because i am too stubborn to get the tool ,it looks like it would make life alot easier
Old 12-28-2007, 11:01 PM
  #1266  
madmax22
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

ohh sorry LOL......... Ok went to the LHS today w/ my friend from NJ and he picked up a miro-t wile i got 4 glow pugs and a gal. of 20%. we put 2 more tanks threw the ST-1 and i think i might get the 2 speed. the one speed is fast but this motor is just begging for more. the 2 speed will prob. only be temporary as I will use it to put his t-maxx 3.3 w/ a resonator and motor saver airfilter into the ground. And just a quick ? i have a motor saver air filter from my t-maxx and was wondering if it will be any better then the stock one???
Old 12-28-2007, 11:13 PM
  #1267  
jombo
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

no i wouldnt bother i see no need to replace it, i like the 2 stage filter that comes with the tt . just make sure you oil the inside filter and not the outside.
Old 12-28-2007, 11:20 PM
  #1268  
ericem
Senior Member
 
ericem's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maple, ON, CANADA
Posts: 1,807
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Same, its a waste foam is the best. It will make no difference.

Not sure if you should do the 2 speed. I would try a TT 2035 pipe and gear it higher. 2speed is going to cost your about $100! Problem is with that you get the added maintenance since there is a added clutch and one way bearing, AND it also puts more wear on the drivetrain and you loosen handling. You could just get a Mach 427 from ebay for $100 and a vented 12T bell for $12 and trust me it will be FAST. Actually the stock TT .28 with the 2035 pipe and 15T bell is pretty close to the Mach 427 running the stock pipe and 15T bell.
Old 12-29-2007, 12:58 AM
  #1269  
joelnazab
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: palmdale, CA
Posts: 306
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

hey guys i bought energizer alkaline max batteries for the conttrol are does good?... will the lithium work on it?
Old 12-29-2007, 01:15 AM
  #1270  
madmax22
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

don't see why they wouldn't.
Old 12-29-2007, 01:18 AM
  #1271  
madmax22
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

and thanks guys ill just keep the TT airfilter on. and ill try a 15t and that pipe. it will prob be a wile because i just bought a xbox 360 w/ my $$$ and have like 50bux left[:@] ohh well the 360 is fun and the 1 speed will still take his 1/10 3.3 small block t-maxx
Old 12-29-2007, 02:18 AM
  #1272  
ericem
Senior Member
 
ericem's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maple, ON, CANADA
Posts: 1,807
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

You play COD4? You need to join me and my friends.
Old 12-29-2007, 03:39 AM
  #1273  
joelnazab
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: palmdale, CA
Posts: 306
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i play cod4!!!!!!! its badass jbazan is my gamertag
Old 12-29-2007, 06:28 AM
  #1274  
cobra26
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Wildwood, NJ
Posts: 552
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1


ORIGINAL: joelnazab

hey guys i bought energizer alkaline max batteries for the conttrol are does good?... will the lithium work on it?
If they're 1.5V each they should work fine...
Old 12-29-2007, 06:41 AM
  #1275  
ItchyBum
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: BrisbaneQueenland, AUSTRALIA
Posts: 417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i got cod4 on my pc its awesome how sweet are the graphics and realism

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.