Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Warbirds and Warplanes
Reload this Page >

Top rc full composite 89" blondie p-51d

Notices
RC Warbirds and Warplanes Discuss rc warbirds and warplanes in this forum.

Top rc full composite 89" blondie p-51d

Old 08-31-2017, 11:58 AM
  #151  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

have not ordered any yet
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	20170727_171022 (2017_08_07 01_50_18 UTC).jpg
Views:	558
Size:	1.88 MB
ID:	2230006   Click image for larger version

Name:	20170727_171029 (2017_08_07 01_50_18 UTC).jpg
Views:	470
Size:	1.94 MB
ID:	2230007   Click image for larger version

Name:	20170727_171037 (2017_08_07 01_50_18 UTC).jpg
Views:	421
Size:	1.96 MB
ID:	2230008   Click image for larger version

Name:	20170727_171045 (2017_08_07 01_50_18 UTC).jpg
Views:	563
Size:	1.94 MB
ID:	2230009  
Old 09-03-2017, 06:00 PM
  #152  
Mpizpilot
My Feedback: (45)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wading River, NY
Posts: 1,100
Likes: 0
Received 15 Likes on 9 Posts
Default

Originally Posted by D_wilbur
Any body having trouble getting replacement parts. I have called several times and sent an email. talked to Justin twice. Tower Hobbies said if the had the parts they would send them. I need a new wing and hatch with canopy.
look up Henry He on Facebook. That's how I got my parts.
Old 09-05-2017, 05:54 PM
  #153  
TimD.
My Feedback: (207)
 
TimD.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 755
Likes: 0
Received 13 Likes on 12 Posts
Default

Go to Gator-rc.com they have parts on the site that can be ordered directly from the site. Mike is the US distribuitor.
Old 10-17-2017, 06:31 AM
  #154  
Raytflorida
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Servo tray wooden tabs

So I started the build on my P-51 and the servo trays donít have the wooden tabs to mount my servos.... Iíve viewed as much as I can about this and most photos show the tabs already installed and I canít find any discussion about anyone fabricating these either... it came from the factory like this. So please tell me if Iím missing something here or the factory didnít install them or do I have to fabricate this myself?? Any help would be great.

Last edited by Raytflorida; 10-17-2017 at 06:40 AM.
Old 10-17-2017, 06:49 AM
  #155  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

yeah I did the same thing even ordered mounting trays but if you look at it they are there just didn't punch them out at the factory you have to punch it out look close at it the cutout is there

Last edited by garrettkub; 10-17-2017 at 06:52 AM.
Old 10-17-2017, 06:55 AM
  #156  
Raytflorida
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by garrettkub
yeah I did the same thing even ordered mounting trays but if you look at it they are there just didn't punch them out at the factory you have to punch it out look close at it the cutout is there
Iím refering to the main wings, once you remove the cover itís just a hole with no tabs to screw in the servos

[img]webkit-fake-url://b30281d6-d918-4647-89df-4fe657c25117/imagejpeg[/img]

Last edited by Raytflorida; 10-17-2017 at 07:02 AM.
Old 10-17-2017, 07:01 AM
  #157  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

yeah I did the same thing even ordered mounting trays but if you look at it there they just didn't punch them out at the factory
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	20171017_105439.jpg
Views:	515
Size:	2.69 MB
ID:	2241435   Click image for larger version

Name:	20171017_105435.jpg
Views:	545
Size:	2.64 MB
ID:	2241436  
Old 10-17-2017, 07:02 AM
  #158  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

glue the wood blocks to the hatch cover

Last edited by garrettkub; 10-17-2017 at 07:09 AM.
Old 10-17-2017, 07:17 AM
  #159  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

you can lookup the top flite 60 arf mustang manual done the same way
Old 10-17-2017, 07:21 AM
  #160  
Raytflorida
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by garrettkub
glue the wood blocks to the hatch cover
thanks for the input, Iíll have to do that. I did see one photo of someone installing the wooden blocks to the hatch cover so I just needed confirmation to go that route. Just need to find the material to do it now. I wish they would have provided this for the build. Thanks Garrettkub
Old 10-19-2017, 12:12 PM
  #161  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

yeah the manual you download is half worthless lot of thing's have changed but not in the manual you should have received the hard wood block's in the kit if not I found some kit's at esprit flush mount servo set I would also order there hatch latch heavy duty my latch broke 2 times just braking in the engine and taxi test I had big problem's with the Robart elect retracts had to belly land on my maiden flite I sent my gear to down and locked to get a Robart Reconverion done he dose a lot of them also make sure all the hinges are lined up mine were out and the control surfaces wouldn't move much cost another 500 to get the gear done but I just wouldn't fly with the Robart crap again and the pull pull cables I would replace theres a few more thing but there in the thred if need anything just ask good luck

Last edited by garrettkub; 10-19-2017 at 12:14 PM.
Old 10-20-2017, 03:25 AM
  #162  
Shaun Evans
 
Shaun Evans's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 7,137
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Hi,

Are people using the Robart gear that Tower sells for this bird? Is Top-RC making their own? I wouldn't touch Robart electrics with a 10' pole if I didn't have to (based on all the feedback plus Tower not wanting to deal with after-purchase issues directly) so I'm curious what the current experience is with gear for this plane.
Old 10-21-2017, 02:09 PM
  #163  
Mpizpilot
My Feedback: (45)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wading River, NY
Posts: 1,100
Likes: 0
Received 15 Likes on 9 Posts
Default

I’ve been using the top rc gear with zero problems. There are also two more in my club using Roberts with good results.
Old 10-21-2017, 04:31 PM
  #164  
TimD.
My Feedback: (207)
 
TimD.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 755
Likes: 0
Received 13 Likes on 12 Posts
Default

Originally Posted by Shaun Evans
Hi,

Are people using the Robart gear that Tower sells for this bird? Is Top-RC making their own? I wouldn't touch Robart electrics with a 10' pole if I didn't have to (based on all the feedback plus Tower not wanting to deal with after-purchase issues directly) so I'm curious what the current experience is with gear for this plane.
Hi Shaun,
Yes TopRC makes their own gear. I personally like them . Its the only electrics that I have used so far that work consistently. I have 4 planes using them and with 100 or so flights only had one screw jack break loose. A fellow club member held it in place to see how much force it had ( it was an accident ) but the jack screw stripped. On the bright side you can buy the motor/ jackscrew assembly for like $20.
I ordered 4 to have on hand for any given time needed. Go to Gator-rc.com

Last edited by TimD.; 10-21-2017 at 04:37 PM.
Old 10-21-2017, 06:40 PM
  #165  
garrettkub
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

gator tower there all robart I ordered mine from gator first time at the field one main just stopped working got home it started working again not the first time then as you can see on the maiden they stopped and had to belly land when I got home they worked again all but the tail wheel that was it for me sent them to down and locked I would not have gotten them if I knew how bad robart elect are having used them I can say with out a doubt they are garbage 100 % junk problem is when they stop working can can't cycle them just have to wait till they feel like working again 5 minuts 5 day's who knows but you just can't fly around that long lol waiting for them to work again lol
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	20170927_024937_LI.jpg
Views:	499
Size:	3.08 MB
ID:	2241928   Click image for larger version

Name:	20171017_144428.jpg
Views:	457
Size:	4.16 MB
ID:	2241929  

Last edited by garrettkub; 10-21-2017 at 07:04 PM.
Old 10-22-2017, 01:56 AM
  #166  
Shaun Evans
 
Shaun Evans's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 7,137
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by garrettkub
gator tower there all robart I ordered mine from gator first time at the field one main just stopped working got home it started working again not the first time then as you can see on the maiden they stopped and had to belly land when I got home they worked again all but the tail wheel that was it for me sent them to down and locked I would not have gotten them if I knew how bad robart elect are having used them I can say with out a doubt they are garbage 100 % junk problem is when they stop working can can't cycle them just have to wait till they feel like working again 5 minuts 5 day's who knows but you just can't fly around that long lol waiting for them to work again lol

YIKES!

So if ever I got the P-51 gear set from Gator, they'd be Robarts? That's no bueno....
Old 10-22-2017, 04:53 AM
  #167  
Mpizpilot
My Feedback: (45)
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wading River, NY
Posts: 1,100
Likes: 0
Received 15 Likes on 9 Posts
Default

You have to order the top-rc built units, not the robart units. Two totally different sets.
Old 10-22-2017, 07:06 AM
  #168  
TimD.
My Feedback: (207)
 
TimD.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 755
Likes: 0
Received 13 Likes on 12 Posts
Default

Originally Posted by garrettkub
gator tower there all robart I ordered mine from gator first time at the field one main just stopped working got home it started working again not the first time then as you can see on the maiden they stopped and had to belly land when I got home they worked again all but the tail wheel that was it for me sent them to down and locked I would not have gotten them if I knew how bad robart elect are having used them I can say with out a doubt they are garbage 100 % junk problem is when they stop working can can't cycle them just have to wait till they feel like working again 5 minuts 5 day's who knows but you just can't fly around that long lol waiting for them to work again lol

These are the Robart retro fit ones.

TopRc manufactures their own set of gear specifically to the aircraft. They are plug and play. Robart also makes a retro-fit set that can be purchased also if you want. I have had both and not knocking Robarts, have used them for years, but the TopRC are much nicer, beefier and more robust. Gator /Caiman /Robart are affiliated in some way not sure how Never asked . They share distribution sources or something.
With their affiliation it would make good business since to incorporate product lines if possible to increase sales.

Again, I personally like the TopRC line of products THEY WORK.
Old 11-05-2017, 06:30 AM
  #169  
flyloose
 
flyloose's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Barrie, ON, CANADA
Posts: 168
Received 8 Likes on 8 Posts
Default

Originally Posted by TimD.
Picked this up to do an engine swap out for mine. Going from a DLE85 to a Roto Motor 85cc inline twin 4 stroke.

Any info on your experience with the Roto 85 and this airframe combo? I'm thinking of going this route....
Old 11-05-2017, 06:48 AM
  #170  
TimD.
My Feedback: (207)
 
TimD.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 755
Likes: 0
Received 13 Likes on 12 Posts
Default

Yes. The Roto 85 provides plenty of power and sounds GOOD in the air. I have tried a couple of props now and so far the best results I have had is a Menz 24x12
2-blade. Keeping in mind that the Roto is a LOW Rpm engine you want a high pitch.

For looks, I was hoping the biela 22x10-4blade 23x10-blade would work, but air speed was on the low end. Motor is strong and very dependable so far. Engine fits within the cowl with only 1/2 of the front rocker cover protruding through. Everyone always asks , What engine is that?

My opinion having two Mustangs one "Blondie" with the DLE85 and the other "Gunfighter" with the Roto 85. I SAY , go with the Roto85 setup it makes a better combo if it is within your budget. Very scale performance. Once off the ground and airborne it powers through the air like a real warbird!

The DLE has more power but the Roto is more than enough and sounds good.

Last edited by TimD.; 11-05-2017 at 06:58 AM.
Old 11-05-2017, 07:59 AM
  #171  
flyloose
 
flyloose's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Barrie, ON, CANADA
Posts: 168
Received 8 Likes on 8 Posts
Default

Sounds positive. Any cooling issues with the rear cylinder? Any vids?

Thanks for responding 👍
Old 11-05-2017, 03:52 PM
  #172  
TimD.
My Feedback: (207)
 
TimD.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 755
Likes: 0
Received 13 Likes on 12 Posts
Default

Not any cooling issues so far. I put a baffle in the cowl and at the firewall to direct the air trough pretty good. I have a temp sensor on the rear cylinder so I can monitor it. The highest has been 227 degrees F with a normal average 180-190 per run. It logs the highest number hit after shut down. I do not have any videos. I will see if any of my other club members will do it for me.

I will get some better pics when I have time. I popped the spinner of real quick for these.


Guess I cant do pics anymore it wont let me???? asking for URLs
Old 11-29-2017, 11:27 AM
  #173  
masteromodels
My Feedback: (11)
 
Join Date: Apr 2002
Location: north port, FL
Posts: 731
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Was a sequencer used by Gator Hobby's or did you use an extra channel and switch for the inner doors ?
Old 11-29-2017, 11:34 AM
  #174  
D_wilbur
My Feedback: (8)
 
D_wilbur's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mokelumne Hill CA
Posts: 167
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

What type of battery are you using. I found with my P-40 I had to use 7.2 volt battery. the 6.6 LIFI was not enough with main and tailwheel.
Old 11-29-2017, 04:56 PM
  #175  
TimD.
My Feedback: (207)
 
TimD.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 755
Likes: 0
Received 13 Likes on 12 Posts
Default

I have a sequencer in my Blondie version they are cheap $10-20 ebay, hobbyking, towers. My Gunfighter I use the radio to sequence the doors on a separate channel.

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.