Go Back  RCU Forums > RCU Rules & FAQs > RCUniverse.com FAQ
Reload this Page >

Hobbyeagle A3super3

Notices
RCUniverse.com FAQ RCU''s most frequently asked questions.

Hobbyeagle A3super3

Old 12-07-2020, 07:41 AM
  #1  
[email protected]
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Hobbyeagle A3super3

I just purchased the hobby eagle A3super3. I'm attempting to install this using a Futaba 18 SZ. The stabilizer is not recognizing the radio that I'm having no luck finding any technical help online. Motion RC does not have anyone there knowledgeable about this stabilizer and I'm still waiting to hear from hobby eagle. Any help out there would be greatly appreciated.
Old 12-07-2020, 08:51 AM
  #2  
rgburrill
 
rgburrill's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas, Tx CT
Posts: 2,513
Received 34 Likes on 33 Posts
Default

Having set up 3 different low cost stabilization systems so far one thing I have learned is you are pretty much on your own. The radio manufacturers disavow knowledge because they didn't make it. The sellers disavow knowledge because they provided you the manual to read. The newsgroups are quiet for the most part probably because of the litigious nature of the average person. The original manufacturer is hard to find because they are often Chinese and the products is relabeled. The documentation is confusing, at best. One solution is to use a not so low cost one like Eagle Tree (which I also tried one) but even that doesn't always provide the answers. The best advise I have, which is too late for you but not for others thinking about it, it to read as much about the unit you are looking at BEFORE you buy. In some cases there are online support groups that actually can help - once you find the right person to talk to. Download the interface software just to get a feel for how it works. If you have to be an expert computer operator/programmer just to run the interface software you have got the wrong unit.

Also, just my opinion but while a serial interface into the unit is nice setting up the protocol between the unit and your radio can be a nightmare. Is it SBUS, IBUS, some proprietary SBUS type they call SBUS, or something else entirely? That is likely the problem you have.
Old 12-07-2020, 09:38 AM
  #3  
[email protected]
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I totally agree. Thanks for the response. I decided that I really don't need these stabilizes anyway. Fortunately I purchased them on Amazon and then going back today with a few comments on the review page. Thanks again for your quick reply.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.