Go Back  RCU Forums > RC Boats > Speed - Electric
Reload this Page >

Can't get HobbyKing 40A ESC to calibrate?

Notices
Speed - Electric For all your electric boating needs.

Can't get HobbyKing 40A ESC to calibrate?

Old 07-14-2010, 09:23 PM
  #1  
nickrummy
Senior Member
Thread Starter
 
nickrummy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: , OH
Posts: 747
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Can't get HobbyKing 40A ESC to calibrate?

This is the ESC I have

http://hobbycity.com/hobbyking/store...dProduct=11430

I'm using a 3PK with FASST System. I have servo power but for some reason I can not get the motor to calibrate no matter what I try. I am getting power and it does calibrate, just incorrectly.

The manual says to turn the TX on and hold the trigger in maximum position. So I do that, then plug the ESC in and It'll make a chime noise. It's supposed to make 2 beeps then I'm supposed to go to minimum position. After the chime I get I go to neutral and nothing happens. It just sits there. So I'll move the trigger to a position (I've tried about every position) and then I'll get another set of chimes. Then it gets crazy. The thing will will rev real high and it might be reversed. It's puzzling. I had it once to where I could ALMOST turn the throttle trim all the way up and it stopped the motor at neutral but I knew that was wrong......

Any ideas?
Old 07-15-2010, 07:52 AM
  #2  
BACKEMF
Senior Member
 
BACKEMF's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Milton, ON, CANADA
Posts: 1,103
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can't get HobbyKing 40A ESC to calibrate?

remove the red BEC wire on the esc temporarily and use a rx pack. I think your radio is trying to bind and bec ain't helping, been there....

Did you try to reverse throttle chanel?
Old 07-15-2010, 08:06 AM
  #3  
nickrummy
Senior Member
Thread Starter
 
nickrummy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: , OH
Posts: 747
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can't get HobbyKing 40A ESC to calibrate?

The receiver is bound because it lights up green and i am getting steering? I can try that later tonight though if i cant get it working. I brought it to work today in hopes of getting it calibrated and being able to run it on lunch break.

Should i be getting 2 beeps when it is calibrating or will it make chimes?

Yes i have tried the throttle in both directions.
Old 07-15-2010, 09:38 AM
  #4  
nickrummy
Senior Member
Thread Starter
 
nickrummy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: , OH
Posts: 747
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can't get HobbyKing 40A ESC to calibrate?

Just messed with it again and got it working by messing with throttle trim afterward. It won't save the settings though? If I unplug it and then plug it back in nothing happens. I have to recalibrate.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.