Go Back  RCU Forums > RC Boats > Speed - RC Nitro Boats
Reload this Page >

Electronics in Miss Bud

Notices
Speed - RC Nitro Boats For all your rc nitro fuel burning boating needs.

Electronics in Miss Bud

Old 07-06-2006, 08:30 PM
  #1  
Aros
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Maple Valley, WA
Posts: 119
Received 3 Likes on 3 Posts
Default Electronics in Miss Bud

I brought my 1/12 Miss Bud with me this past week to run it on the lake I was camping at. At one point I needed to retrieve it so I used my cheap NQD hydro as a retrieval boat. I've done this a few times but at one point as I was bringing it in the NQD started to submerge the Miss Bud. I would say it was submerged for a few seconds (the back of the boat was completely submerged). Even though I had the electric compartment taped with clear duct tape, the electronics would not work. I thought maybe if it dried out they would work but it's been four days and I still can't get the receiver to respond to my transmitter.

I've replaced the batteries in both the boat and transmitter. When I turn the receiver on, I hear the familiar sound of the servos twitch, but I get nothing from the transmitter.

So I am wondering if my receiver/electronics need to be replaced or if there is something I can do? Thanks very much in advance for any info.

Old 07-06-2006, 08:44 PM
  #2  
Lakeside518
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Clifton Park, NY
Posts: 28
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Electronics in Miss Bud

Most likely your reciever. Can try and clean it with some electric spray cleaner. Check for corrosion. Most likely have to replace it.
Old 07-06-2006, 08:57 PM
  #3  
Aros
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Maple Valley, WA
Posts: 119
Received 3 Likes on 3 Posts
Default RE: Electronics in Miss Bud


ORIGINAL: Lakeside518

Most likely your reciever. Can try and clean it with some electric spray cleaner. Check for corrosion. Most likely have to replace it.
Okay, thanks.
Old 07-08-2006, 04:03 PM
  #4  
Aros
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Maple Valley, WA
Posts: 119
Received 3 Likes on 3 Posts
Default RE: Electronics in Miss Bud

Okay I tried cleaning the receiver, I took it apart, checked the battery housing, cleaned all the contact points, everything * looks * okay. So how do I know if it's the receiver? Also, does anyone know a good resource for replacement parts for the Proboat 1/12 Miss Bud?

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.