Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Electric RC Helis > T-Rex heli
 450XL swash problem >

450XL swash problem

Notices
T-Rex heli For all you T-Rex lovers out there, this where you can post!

450XL swash problem

Old 06-17-2006, 08:25 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: anjung ri, KOREA, REPUBLIC OF (KOR)
Posts: 61
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default 450XL swash problem

ok guys i am running a 450XL flys great all except for one thing. when i increase power/pitch the swashplate wants to move aft. not so much that it is hard to controll but enough that if you take your hands off the controlls for a spit second it can give you a scare. i have looked for binding but i really couldnt find any or i am looking in the wrong place. anyone else have this problem?
Old 06-17-2006, 08:37 PM
  #2  
Senior Member
 
Motions's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tallahassee, FL
Posts: 422
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: 450XL swash problem

I would check the anti-rotation arm and make sure the pin is not grabbing. Also check the pivot on the elevator A-frame and make sure it's not binding.
Old 06-18-2006, 04:11 AM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: anjung ri, KOREA, REPUBLIC OF (KOR)
Posts: 61
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: 450XL swash problem

yep no binding on either of those, i am wondering if the servo isn't moving as much as it should
Old 06-18-2006, 05:26 AM
  #4  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: anjung ri, KOREA, REPUBLIC OF (KOR)
Posts: 61
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: 450XL swash problem

the first pic is full down, #2 is full up and #3 is middle. i checked the for binding and haven't found any. may be it is the servos hs56's
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Ay74337.jpg
Views:	12
Size:	68.7 KB
ID:	479192   Click image for larger version

Name:	Wr54865.jpg
Views:	12
Size:	56.7 KB
ID:	479193   Click image for larger version

Name:	Af90750.jpg
Views:	13
Size:	68.6 KB
ID:	479194   Click image for larger version

Name:	Tr50550.jpg
Views:	12
Size:	68.7 KB
ID:	479195   Click image for larger version

Name:	Gb90777.jpg
Views:	11
Size:	56.7 KB
ID:	479196   Click image for larger version

Name:	Kp34168.jpg
Views:	13
Size:	68.6 KB
ID:	479197  
Old 06-18-2006, 07:31 AM
  #5  
Senior Member
 
Motions's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tallahassee, FL
Posts: 422
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: 450XL swash problem

I thought you had an HDE for some reason. Now that I see you have CDE, it makes more sense. I would say it's definately in the radio. Are all of the servo endpoints and sub-trims the same? This is the cause most of the time.
Old 06-18-2006, 05:31 PM
  #6  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: anjung ri, KOREA, REPUBLIC OF (KOR)
Posts: 61
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: 450XL swash problem

yep thats what it was, the endpoints. i kinda like the hde a little better it was less complicated lol. thanks for the help.

dave

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.