Notices
Tamiya Monster Trucks Discuss classics all Tamiya Monster trucks from the Clodbuster to the TXT1 and everything in between!

new truck 1/8 scale

Old 01-06-2016, 10:58 AM
  #1  
74madvette
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default new truck 1/8 scale

hey forum.

well I got this truck, it runs on two 3 cell. the problem is when I try to run it on the two batteries they truck is very fast, then it seems to go into some mode where it will about 1/3 the speed, so i tried just one battery, yes it works and decent, acually faster about 1/2 the speed than when using two batteries, I think the problem is in the speed controller, but I dont know what replacement I should be using.. any suggestions??
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	2016-01-06 11.35.46.jpg
Views:	84
Size:	2.08 MB
ID:	2140000   Click image for larger version

Name:	2016-01-06 11.35.57.jpg
Views:	96
Size:	2.64 MB
ID:	2140001  
Old 01-14-2016, 05:33 AM
  #2  
Maj_Overdrive
Senior Member
My Feedback: (11)
 
Maj_Overdrive's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 1,554
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

The esc is going into thermal shutdown because it's getting too hot. That esc is actually meant for a max of 16.8v or two 2s lipos. Some people have been known to get it to run on higher voltage but usually with reliability issues and/or some kind of glitching issues. You could try adding a fan over the esc to help keep it cool and it's recommended when running higher than 16.8v. You could also use a smaller pinion to try and draw less current for lower temps, or switch batteries to the esc's intended voltage.

Edit: when the esc goes into thermal shutdown the LED on the esc should show a code. The manual and codes for the esc can be found at Traxxas.com

Last edited by Maj_Overdrive; 01-14-2016 at 07:44 AM.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2022 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.