Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets > Turbine Clinic > Wren Turbines USA
Reload this Page >

Wren 54 AutoStart problem?

Notices
Wren Turbines USA Wren USA no longer providing support for their turbines. We are converting this forum into a member supported support forum. This means members will solve members problems

Wren 54 AutoStart problem?

Old 04-27-2022, 12:57 PM
  #1  
H.Dale
Thread Starter
My Feedback: (3)
 
Join Date: Feb 2003
Location: Jackson, MS
Posts: 538
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Wren 54 AutoStart problem?

I have an old Wren 54 that was converted to auto start. It has been hanging up before it transitions to run and flames badly. When it does start it runs fine. Does anyone have a suggestion where my problem might be? Should I change the pump start point or the engine minimum flow?

Thanks for any advice.
Old 04-27-2022, 04:17 PM
  #2  
RBallard
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 43
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default Start problem

Try a fresh battery...at this point the system is pulling the most amps....and if your battery is weak this can be the result!

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.