Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

This is odd...

Reply
Old 08-04-2012, 10:07 PM
  #1
lexus 300
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: DunedinDunedin, NEW ZEALAND
Posts: 5
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default This is odd...

Hi everyone,

New member here with aproblem I simply cannotfind a solution too.

I just recently bought a 1/8 RedCat Rockslide.

I charged the battery for thesecond time only today, Itook it out and the dam steering was reversed!!
The steering is set to'normal', however it is steering as if it were reversed. Very odd and I would like
a solution or any theorys please.
Yesterday it was fine.It was set to 'normal' and it was steering the correct way, the same way as the wheel was turned.
But today, it is opposed. Strange.

Thanks for any help it's bugging me
lexus 300 is offline  
Reply With Quote
Old 08-05-2012, 12:20 AM
  #2
86MOmo
 
Join Date: Sep 2011
Location: Portland, OR
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: This is odd...

Silly question but was the body turned around on the frame? 

I can't imagine it just changing direction on its own, but I would check the radio settings and verify that everything is as it should be.

If you look at he LCD readout on the side of the controller, the image of the crawler should indicate which is front and back.  The front should always be toward the top of the radio.  Thus, when you select front steer, the front servo should turn.  I've found it does take some tweaking to get the servos to line up accordingly.


Good luck,



MOmo

86MOmo is offline  
Reply With Quote
Old 08-05-2012, 01:08 AM
  #3
lexus 300
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: DunedinDunedin, NEW ZEALAND
Posts: 5
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: This is odd...



Yes, as mentioned, it was fine yesterday. It has simply reversed itself somehow.
It is steering left, as I turn the control right.
It is steering right, as I turn the control left.
And it is set to normal - not reverse.
It may be hard to believe, but this is how it is.

Any other ideas?? 

lexus 300 is offline  
Reply With Quote
Old 08-05-2012, 12:32 PM
  #4
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: This is odd...

the 4 wheel steering button on the remote, do you use that?

is the body on right?

Try reversing the servo function on the radio.
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2012, 12:54 AM
  #5
lexus 300
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: DunedinDunedin, NEW ZEALAND
Posts: 5
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: This is odd...

Yeah everything is normal. Except the wheels turn in REVERSE and the steering switch is on NORMAL.
Very odd. Runs fine with steering reversed, but it shouldn't be like that
lexus 300 is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2012, 05:10 PM
  #6
ehroof
 
Join Date: Feb 2006
Location: howard beach, NY
Posts: 16,490
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: This is odd...

you may have hit the servo reverse switch by mistake, some rc's run correct in normal and some in reverse, just depends on the servo wiring but if its working fine in reverse setting then dont worry about it.
ehroof is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2012, 07:56 PM
  #7
lexus 300
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: DunedinDunedin, NEW ZEALAND
Posts: 5
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: This is odd...

Thanks, yeah running fine in reverse. Guess it'll just have to be.
Just odd that normal was normal the first time I used it.
But if running it reversed works, so be it.
lexus 300 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:11 AM.