Notices
Electric General Discussion General Discussion forum about rc electric related aircraft, accessories, flight, tips, etc.

Will this work?

Old 01-13-2011, 10:59 AM
  #1  
SCOTT42
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Arlington, TX
Posts: 535
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Will this work?

Hey guys, Im a newby at electrics so please bear with me. I made my first online electric motor purchas this week,I just want to know if I got it right or not. I went to Value Hobby and bought, Now that I think about it i think I got to small of an ESC, what do you guys think? Im planning on mounting this setup on a Parkzone pipercub? Too much? or Not enough? What do you think?



The motor i picked
E400 brushless outrunner 2815-1200KV
Max load 25A, Max efficiency 20A
req ESC, 18-30A
req batt. 2-3S lipo 1300 mah min.

The ESC I picked
18A brushless ESC, with a burst rate of 22A

The Lipo batterys I picked
30c 1500 mah 3S 11.1 V
Old 01-13-2011, 02:52 PM
  #2  
DaveFlynn
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Arcadia, CA
Posts: 450
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Will this work?

Should work. Try an 8x4E prop.
Old 01-14-2011, 09:57 AM
  #3  
Dr Kiwi
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chattanooga, TN
Posts: 2,198
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Will this work?

Yes, an 8x4 might be okay, in order to keep your amp draw under 15A.



TopStar (L)... TopBand (R)......????
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	If10698.jpg
Views:	5
Size:	8.2 KB
ID:	1547470  
Attached Images  
Old 01-15-2011, 08:49 AM
  #4  
SCOTT42
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Arlington, TX
Posts: 535
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Will this work?

Ok, so i got my package today, and cant wait to put it all together but first ive got to go get deans connectors. And to answer your question Dr.KIwI I got the Topstar motor, do you or anybody else use this motor?
Old 01-15-2011, 09:59 AM
  #5  
Dr Kiwi
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chattanooga, TN
Posts: 2,198
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Will this work?

It seems to me these two "brands" are exactly the same motors.....what's new!.... I have a selection of TopBand motors coming my way from China for testing as we speak.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.