Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Electric RC Helis > Helimax
Reload this Page >

DX6i helimax axe

Notices
Helimax This is for all your Helimax questions and comments.

DX6i helimax axe

Old 08-20-2008, 07:22 PM
  #1  
markzr7
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: HOLLYWOOD, FL
Posts: 143
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default DX6i helimax axe

I just bought the dx6i can anyone tell me if this will work with helimax
I got it for my stryker. And if so will it work better than stock radio
I have had the helimax for about a year never could fly very well.
I see there are gyro settings that seem to be a problem for me.
Thanks Mark
Old 08-23-2008, 07:41 PM
  #2  
Shadow99
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southwick, MA
Posts: 511
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

The DX6 will work with any heli, but not the 3in1, the RX won't communicate with the 3in1. You will have to go to separates, main motor ESC, tail motor ESC & HH gyro.
What gyro settings seem to be a problem, the RATE gyro on the 3in1, or a separate HH gyro?

Shadow
Old 08-24-2008, 07:17 AM
  #3  
mikezell
Junior Member
 
mikezell's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cheshire, CT
Posts: 26
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

I've been using a DX6i with a AR6100 receiver in my AXE CP with the stock 3 in 1 for months without any problems.

It's nice not having the random glitches that I had with the stock receiver.





Old 08-24-2008, 03:08 PM
  #4  
r_william
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boynton Beach, FL
Posts: 193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

I used the DX7/AR6100/DS285 combo along with the "stock" 3 in 1 for about 6 mos. with no problems either.

Ditto on the no more "glitches" issues. Totaly gone now for me too.
Old 02-17-2009, 07:58 PM
  #5  
mrbee
My Feedback: (2)
 
mrbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: altoona, PA
Posts: 150
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

can u please tell me where what servos go where , also your settings, i have the 6100 reciever, thanks
Old 02-17-2009, 07:59 PM
  #6  
mrbee
My Feedback: (2)
 
mrbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: altoona, PA
Posts: 150
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

please help me somebody
Old 02-28-2009, 08:45 PM
  #7  
niteliter
Senior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chesapeake, VA
Posts: 138
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

I would like to know also..........
people are listening...................
Old 02-28-2009, 09:55 PM
  #8  
mrbee
My Feedback: (2)
 
mrbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: altoona, PA
Posts: 150
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

WILLIAM , YOUR SETTINGS PLEASE[]
Old 03-02-2009, 08:27 AM
  #9  
BLevesque
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cleveland, GA
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

I am flying the stock RX and a Futaba 6EXH but most RX connections are the same.

Ch 1 = Right rear cyclic servo
Ch 2 = Front Cyclic servo
Ch 3 = Throttle "e-board"
Ch 4 = Gyro "single wire from E-board"
Ch 5 = N/C
Ch 6 = Left rear Cyclic servo

Hope this helps
Old 06-25-2009, 04:24 PM
  #10  
mrbee
My Feedback: (2)
 
mrbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: altoona, PA
Posts: 150
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: DX6i helimax axe

thank you very much

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.