Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

Multiplex evo

Old 04-21-2005, 11:42 AM
  #1  
outssider
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (23)
 
Join Date: Jan 2002
Location:
Posts: 1,192
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default Multiplex evo

hay guys....

I just sent my evo in for service because the scanner module is not allowing me to turn on to channel 11. When in scanner mode, the scanner is showing a tiny signal on channel 11 (it does this only on channel 11). Every time I turn on when on channel 11 I get the beep....beep....(channel being used error message)


I checked over at rcgroups.com where there is a giant thread going on the evo. I explained my experiences with this error message and evidently many of the guys over on that board are experiencing the same problem as me (only on channel 11).

I believe my evo is on your work-bench as you are reading this !!
could this be a software glitch ???





Old 04-22-2005, 01:58 PM
  #2  
tohm
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Poway, CA
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Multiplex evo

It could be the clock chip on the EVO causing feedback into the scanner. Possible resistor problem the actual culprit.
Old 04-24-2005, 10:28 AM
  #3  
Modelspot.com
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Barwell, UNITED KINGDOM
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Multiplex evo

Another reason is that the scanner is very sensitive and will pick up any bleed through from other sources lighting up one bar on the display.

This is enough to trigger the warning on the EVO but it can be overridden to allow you to operate that channel.

I have seen it on a UK set on channel 68. Overridding it allowed the set to work properly with no problems at all.

MPX say it is better to be too sensitive that not sensitive enough!

Gordon Upton
Old 04-24-2005, 01:39 PM
  #4  
outssider
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (23)
 
Join Date: Jan 2002
Location:
Posts: 1,192
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Multiplex evo

it did this all the time/every-time. but only on channel 11. tried in several different locations, always the exact same results. I believe that if fired up on the moon, would do the exact same thing. I did override, that is how I was able to fly!!

I payed for a radio that should work flawlessly every time! ....this is what I expect.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.