Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Flight Simulator Software > Ikarus Aerofly flight simulators
Reload this Page >

Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Notices
Ikarus Aerofly flight simulators Get the answers to your technical questions about Ikarus' Aerofly flight simulators here in their official support forum

Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Old 06-03-2006, 08:53 PM
  #1  
MAPPER
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: PADUCAH, KY
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Need help !!! New AFPD does not work !!!!

I am in need of some help from some of you AFPD experts !!! I just received my new AFPD software today and installed it as per instructions. I have a Futaba T7CAP computer radio and so I ordered the USB interface with the square plug adapter. Everything seem to install o.k. I have a brand new gateway computer with 1 gig RAM and a nVidia Geforce 6100 card. The graphics look great but here is my problem. I have went in and calibrated as instructed for my radio but when I go to "FLY" it goes to the plane and scenery but the plane just takes off in full throttle and I| have no input controls at all. It acts like it doesn't recognize my radio stick movements. Does anyone know what may be going on here??????????????//

Map
Old 06-04-2006, 07:38 PM
  #2  
DesertRC
Member
My Feedback: (11)
 
DesertRC's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Tucson, AZ,
Posts: 61
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Calibrate and then map your channels if needed in controls /transmitter(interface)/properties.
Old 06-05-2006, 12:57 PM
  #3  
Mike Ledbetter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Carpinteria, CA
Posts: 634
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Reverse your throttle channel on either the transmitter or the aerofly calibration menu (but not both). Good luck.
Old 06-05-2006, 01:51 PM
  #4  
Rcpilot
My Feedback: (78)
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 7,792
Received 7 Likes on 6 Posts
Default RE: Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Make sure you've got the transmitter on PPM mode. It won't work with the sim if the transmitter is on PCM mode.

Center all your controls. Trims too. Click okay. Now move all controls to max and push the trims to max at the same time. So, full down elevator and full down trim at the same time. Then full up elevator and full up trim at the same time. Full right rudder and full right trim at the same time---etc.. untill you get all the controls done in all directions. Click okay.

Go into properties and assign the right channels. On my TX--it is:
Chanel 1--throttle
channel 2--ailerons
channel 3--elevator
channel 4--rudder
channel 5--flaps
channel 6--gear

There is a menue where you need to assign all this stuff. If your ging to fly twin engine planes--then assign both engines to throttle channel. Assign both elevators to your elevator chanel in the transmitter.

It takes a bit to get it all set up to work right. Just go through each menu and figure out what they are asking you to configure and then make it work for your transmitter.
Old 06-08-2006, 08:07 AM
  #5  
PlanePlanter
Senior Member
My Feedback: (9)
 
Join Date: Jun 2003
Location: Washington Court House, OH
Posts: 336
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Hey MAPPER, did you get up and running ok?
Old 06-08-2006, 09:13 PM
  #6  
MAPPER
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: PADUCAH, KY
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Yes I did. I rebooted my computer and everything worked fine.

Thanks for all the help !!!!
Old 11-10-2006, 01:21 AM
  #7  
hobdean
My Feedback: (11)
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 233
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need help !!! New AFPD does not work !!!!

Have updated my video driver and the lastest patch
Now when i start to takeoff the program freezes and my computer reboots
Whats up

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.