Notices
JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

Unreliable Trainer Switch

Old 09-13-2005, 02:58 PM
  #1  
makis
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
makis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nicosia, CYPRUS
Posts: 59
Received 4 Likes on 4 Posts
Default Unreliable Trainer Switch

Hi, I'm back again.

My X3810ADT is MODE 2 (throttle left). Because we are training a lot of people in our club, we are using the Trainer Cord System. The trainer switch is located on my right hand and sometimes it is very difficult to recover and take control of the aircraft from a beginner, because my fingers are on the ailerons/elevator stick. I think the position of the trainer switch is designed for MODE 1 and it stays the same for MODE 2 as well, but it is really not reliable.
If I open my transmitter at the back (I haven't done it yet), is it possible to bring the Trainer switch to my left hand? Is there anybody that have the same problem?

I'm waiting for answers, thanks in advance.
Old 09-13-2005, 07:44 PM
  #2  
Mac_Man_UK
Senior Member
 
Mac_Man_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Slough, UNITED KINGDOM
Posts: 1,415
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Unreliable Trainer Switch

Yaesou Makis,

Am 99.99% certain that it is designed to move the 2 switches over. You will also need to move 2 wires, but I will confirm tomorrow at work.
Old 09-13-2005, 11:25 PM
  #3  
makis
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
makis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nicosia, CYPRUS
Posts: 59
Received 4 Likes on 4 Posts
Default RE: Unreliable Trainer Switch

Thanks MacMan, I'll be waiting for your confirmation answer and by the way, nice try for you for Greek, for your information the word is "Γεια σου"
Old 09-14-2005, 04:34 PM
  #4  
Mac_Man_UK
Senior Member
 
Mac_Man_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Slough, UNITED KINGDOM
Posts: 1,415
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Unreliable Trainer Switch

Hi Makis,

The answer is yes,the 2 switches can be moved over, as long as the biased trainer switch is connected to G1 and S9 in the new position on the LHS, and the toggle switch is between G2 and S5 on the RHS.

[8D]
Old 09-14-2005, 11:23 PM
  #5  
makis
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
makis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nicosia, CYPRUS
Posts: 59
Received 4 Likes on 4 Posts
Default RE: Unreliable Trainer Switch

MacMan, Thank you very much, I'm going to try it.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.