Notices
Merlin Turbine Clinic Support for Merlin Turbines is provided in this forum

Merline 90 problem

Old 03-01-2010, 02:50 PM
  #1  
limy_3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: lisbon, PORTUGAL
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Merline 90 problem

Hi

Im having a litle problem on starting the merlin 90...when the gas enter on the turbine its causes a big flame...1 second latter it earase and the turbine stars normaly!

when i start the turbine at the first time. the merlin stops because the low rpm...and i saw that is because the bermings oil...i resolve this problem with the help of a compressor and have no more problems at the next starts

But still have the big flames at the start...what maybe cause this pronlem? ignition at low rpm's?

Regards
Old 06-05-2010, 02:14 AM
  #2  
Seinfeld
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: WA, AUSTRALIA
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Merline 90 problem

Hi

what error message did you get when failed to start and low RPM ?

why did you use the compressor ?

How many times did u try to start it ?

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2022 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.