Notices
RC Car General Discussions This forum is for all general discussions related to radio control cars. Check forums below for more specific categories if applicable.

brake problem.

Old 12-31-2009, 12:19 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: , FL
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default brake problem.

We used it for the first time today and everything works fine except just have no brakes. The servo will notpush under a load to make it brake. I pulled the screw off and tried it without the piece that pushes the brake and pulls the throttle and it goes back and forth just fine. But under a load of the brake it stops and doesnt push on the brakes. you can push it more with your hand just fine and it will apply the breaks. I tried another set of batteries and still the same issue. I think the servo is broken. let me know what i can do. thanks
Old 12-31-2009, 03:15 PM
  #2  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: , FL
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: brake problem.



I got it figured out.  It was rust on the gas rod not allowing it to move smoothly.  would get stuck not allowing the servo  to push on the brakes.  all good now.  </p>
Old 12-31-2009, 06:55 PM
  #3  
Senior Member
 
Swamp3r's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Edmonton, AB, CANADA
Posts: 1,403
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: brake problem.

Old 12-31-2009, 07:28 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Altoona, PA
Posts: 211
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: brake problem.

Good thing you got it figured out. I had brake problems for three weeks, ordered parts, tried bigger servos, you name it could not fix it. it turned out that the cams were in backwards from the factory. You can check out the thread... Himoto Brake Upgrade.....

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.