Go Back  RCU Forums > RC Cars, Buggies, Trucks, Tanks and more > RC Car Radio Equipment
Reload this Page >

Can I use this radio with a spectrum system??

Notices
RC Car Radio Equipment Discuss specific topics related to RC car radios. For general or non rc car specific radio topics please see our regular radio discussion forum.

Can I use this radio with a spectrum system??

Old 08-13-2006, 08:25 PM
  #1  
Seek and Destroy
Senior Member
Thread Starter
 
Seek and Destroy's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Overland Park, KS
Posts: 4,885
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Can I use this radio with a spectrum system??

Hi,
I really need a radio for my cars cause i'm tired of the stock radios, and not being able to practice becuase I will get interferance.
I wanted to put a spectrum system in it. I wanted to use the spectrum pro version. It's suppose to have a better reaction time.
The radio I wanted to use it with is the jr xs3. Would that even be possible??
Is the regular spectrum system slow to recieve commands.
I've heard people say there is a second or so delay before the car actually recieves the command. Is that true??
Is the spectrum por version even out now??
Does anybody have it?
Sorry about all of the questions, but I really know nothing about any aftermarket radios.

Btw, I am going to get a 3pk soon, or a nomadio.....for christmas. But right now I wanted the xs3 and a spectrum system for racing reasons. And cause I don't have enough money for a nomadio or a 3pk.
Old 08-13-2006, 08:42 PM
  #2  
TheLinkster
Senior Member
 
TheLinkster's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Harrison Twp., MI
Posts: 789
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

How the heck could you use a Spektrum RX with a JR XS3?
Old 08-14-2006, 10:10 AM
  #3  
Philster
 
Join Date: Feb 2005
Location: Crum Lynne, PA
Posts: 1,153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??


ORIGINAL: RealTrucksDontHaveSparkPlugs

How the heck could you use a Spektrum RX with a JR XS3?
It wasn't a crazy question, since many module based radios can be converted to Spektrum technology.

While Spektrum modules can be integrated into many radios, the JR XS3 is not module based, therefore you cannot use it with Spektrum technology. This was pulled from the link about 3/4 down the page:



http://www.spektrumrc.com/DSM/FAQ.aspx
Old 08-14-2006, 11:34 AM
  #4  
Seek and Destroy
Senior Member
Thread Starter
 
Seek and Destroy's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Overland Park, KS
Posts: 4,885
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

. Thats fine just wanted to know. I'll probably get the Nomadio instead.
The new one, with none of the sensors. I wouldn't use telemetry, so thats why I don't care for it.....yet.
Nomadio_sales, are the sensors the telemetry?
Old 08-14-2006, 12:15 PM
  #5  
JRexA
Senior Member
 
JRexA's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nuuk, GREENLAND
Posts: 1,363
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

The Sensors are for the Telemetry.
You still have receiver pack voltage, even without sensors.

I have seen the Nomadio Sensor barebones pack for around US$ 270, somewhere on the net

I wonder what the new and cheaper system they are working on will end up costing.....
Old 08-14-2006, 12:32 PM
  #6  
Seek and Destroy
Senior Member
Thread Starter
 
Seek and Destroy's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Overland Park, KS
Posts: 4,885
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

.....Hopefully cheaper.
Old 08-14-2006, 01:05 PM
  #7  
Nomadio_Sales
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: La Canada, CA
Posts: 907
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

Why Cheaper? Less expensive The Brown Box Nomadio radio deal on the market now $280 I have seen it as low as the $260s

The new radio will be about the same price as the Brown box deal
Old 08-14-2006, 04:42 PM
  #8  
TheLinkster
Senior Member
 
TheLinkster's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Harrison Twp., MI
Posts: 789
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

Hey Nomadio_Sales will they new radio come with the Telemetry sensors? Because Im debating getting the brown box special or the new radio.
Old 08-14-2006, 10:47 PM
  #9  
Nomadio_Sales
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: La Canada, CA
Posts: 907
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

No but the Telem will be plug and play like the brown box deal
Old 08-15-2006, 01:37 PM
  #10  
Seek and Destroy
Senior Member
Thread Starter
 
Seek and Destroy's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Overland Park, KS
Posts: 4,885
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

I don't know what radio syste, to get, and i'm confused.[&:]
Old 08-15-2006, 08:49 PM
  #11  
Nomadio_Sales
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: La Canada, CA
Posts: 907
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

Well the brown box deal is almost over the new radio has no launch date set yet hope that helps. The Sensor has more features
Old 08-23-2006, 07:43 AM
  #12  
SAVAGEJIM
Senior Member
 
SAVAGEJIM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Torchy the Fiery Fast RC Turtl
Posts: 10,544
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Can I use this radio with a spectrum system??

My vote would be fou you to get the Sensor, brown box while it's still out or the full blown Sensor. Its a 2.4Ghz system WITH telemetry (or the option to add teh telemetry accessories to the brown box special); not only is it 2.4Ghz, Sensor is designed from the ground up as a 2.4Ghz system. The DX3 & DX2 are based on existing FM radios with 2.4Ghz added to them (even though they say they too are designed from the ground up). I cannot remember the post or thread (I don't even remenber if I saw this post in RCU), but someone opened a DX3 and discovered that it was a JX XR3! Of courer, the 2.4Ghz stuff was added to the JR to make it 2.4Ghz.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.