Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

RCBEE Electronic Landing Control Unit

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

RCBEE Electronic Landing Control Unit

Old 02-08-2013, 10:33 AM
  #1  
ceffi
Thread Starter
 
ceffi's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: 34590 WabernEurope, GERMANY
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RCBEE Electronic Landing Control Unit

Hello

I got the new unit from RCBEE for the electric LG in my FeiBao T-33, but I don't get it working.
If I connect the batterie (2S LiPo) there is only for a few seconds RCBEE to read and than nothing more.

Is there any manual, available?

Christian
Old 02-08-2013, 01:22 PM
  #2  
Ozmodeller
 
Join Date: Mar 2003
Location: Queensland, AUSTRALIA
Posts: 164
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: RCBEE Electronic Landing Control Unit

Hi

I have just received the instructions from FB, send me your email address and I will attach a copy for you, they do lose a bit of info in the translation though.

Regards
Peter
Old 02-08-2013, 01:47 PM
  #3  
Jgwright
 
Join Date: Jul 2006
Location: Norfolk , UNITED KINGDOM
Posts: 1,409
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: RCBEE Electronic Landing Control Unit

Christian

I have had several of these units, and have not had any problems with any. I see you are using 2s Lipo. This is too high voltage and you may have damaged it. The specified voltage is 3.5 to 6.5 v.

http://www.greathobbies.com/manuals/...001_manual.pdf

This is the jl version o the manual. It is the same as my Rcbee one. I cannot seem to be able to open rcbee web site at the moment.

John
Old 02-08-2013, 02:29 PM
  #4  
Ozmodeller
 
Join Date: Mar 2003
Location: Queensland, AUSTRALIA
Posts: 164
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: RCBEE Electronic Landing Control Unit

Hi John

The new RCBee controller is a little different from the JL one you depict, it requires 7.4 volts and has an integrated screen display, I will try and upload a photo to show you. No sorry RCU photo is not working (again).

Regards
Peter
Old 02-09-2013, 01:41 AM
  #5  
ceffi
Thread Starter
 
ceffi's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: 34590 WabernEurope, GERMANY
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: RCBEE Electronic Landing Control Unit

Hi all and for all,

the unit works fine.

My mistake was, I didn't connect the brake cabel with the receiver.
Only when gear and brake are connected with the receiver and power is on (receiver and additional unit power), the display is on.

The rcbee unit is different to the JL unit.
rcbee needs 2S LiPo.

Thank's for help

Christian
Old 02-09-2013, 02:32 AM
  #6  
Jgwright
 
Join Date: Jul 2006
Location: Norfolk , UNITED KINGDOM
Posts: 1,409
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: RCBEE Electronic Landing Control Unit

Christian

Glad you sorted your problems out.

I had not realised you were talking about the new electronic system.

http://www.rcbee.com/index.php?Page=19

Here is the link to the manual .

http://www.rcbee.com/downloads/EGC_rcbee.pdf

John
Old 02-09-2013, 02:51 AM
  #7  
ceffi
Thread Starter
 
ceffi's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: 34590 WabernEurope, GERMANY
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: RCBEE Electronic Landing Control Unit

Hi John,

I have this manual .
But the problem is, there is no written, that you have to connect both receiver cables to get the unit working.

Christian

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.