Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

JetCat P100RX ECU V10 Reset

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

JetCat P100RX ECU V10 Reset

Old 12-27-2023, 10:37 AM
  #1  
Square Nozzle
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Vernon, CT
Posts: 1,953
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default JetCat P100RX ECU V10 Reset

My P100 RX GSU reads P20 and "RESET Yes or No" due to a firm wear mismatch. How do I reset the system to factory settings so I can correct the engine model to P100 RX?
Old 12-27-2023, 11:47 AM
  #2  
Dave Wilshere
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 13,109
Received 736 Likes on 532 Posts
Default

Call JetCat America when they are back. Have the engine set up and GSU plugged in, they can talk you through the button press procedure to correctly set it back to P-100
Old 12-27-2023, 12:23 PM
  #3  
Vincent
My Feedback: (61)
 
Vincent's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Arizona
Posts: 5,018
Received 24 Likes on 18 Posts
Default

I thought when it boots up connected to the P100 the ecu should automatically upload the 100 info from the motor.?
Old 12-27-2023, 12:38 PM
  #4  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 27,048
Received 358 Likes on 288 Posts
Default

Sounds like someone inadvertently told the motor that its a P20. There's a million different button combinations to press and hold during power on for different things and they aren't all properly documented. As someone said, call JCA after the New Years, they are closed this week.

The information is in the engine not the GSU, the GSU is only reading whats in the ECU memory buffer.

I had to call to find out the right combination of buttons to hold during power up to get my buddy's motor to flip from propane to kero start.
Old 12-27-2023, 12:44 PM
  #5  
Dave Wilshere
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 13,109
Received 736 Likes on 532 Posts
Default

It’s normally where someone has made connections with it powered up. Its ‘sparked’ and reset…P-20 is the first in the BUS turbines, so it resets to the beginning
Old 12-27-2023, 02:20 PM
  #6  
Square Nozzle
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Vernon, CT
Posts: 1,953
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Thank You everyone.. I've been changing wire harnesses and going through Power on with buttons pressed on the gsu to no avail. The strange thing is, the engine has been back to JCA and they tell me that the engine runs fine. All this with my ECU. ????????????????. I will call after the shop reopens next year.

Old 12-27-2023, 06:57 PM
  #7  
ledd4u
My Feedback: (23)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Miramar, FL
Posts: 748
Likes: 0
Received 19 Likes on 16 Posts
Default

This will be interesting.
Old 12-28-2023, 07:42 AM
  #8  
Vincent
My Feedback: (61)
 
Vincent's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Arizona
Posts: 5,018
Received 24 Likes on 18 Posts
Default P100

I would just accept the mis match error and let it boot up correctly.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.